Băsescu despre graţierea lui Becali: Nu este o decizie uşoară

Parlamentul României, În imagine Gigi Becali
Parlamentul României, În imagine Gigi Becali (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu este preocupat şi se "gândeşte profund" la graţierea lui George Becali, afirmând că nu este o decizie uşoară şi că va analiza sesizarea acestuia cu privire la modul de funcţionare a Administraţiei Penitenciarelor.

"Gândesc profund. Este un om într-o situaţie dificilă, iar eu sunt într-o situaţie şi mai dificilă, pentru că nu discutăm despre o femeie cu patru copii acasă, de o bătrână de 80 de ani care a mutat gardul. Vă rog să mă înţelegeţi că nu este o decizie uşoară", a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă s-a mai gândit la cererea de graţiere a lui George Becali.

În legătură cu afirmaţiile făcute de Becali că este posibil să fie graţiat până la Paşte, şeful statului a menţionat că "Toţi credem în câte ceva".

Şeful statului a adăugat că va analiza şi sesizarea lui George Becali referitoare la modul de funcţionare a Administraţiei Penitenciarelor.

"Va trebui să am o discuţie în perioada următoare, pentru că are dreptul să facă o astfel de sesizare, dânsul înţeleg că reclamă modul de funcţionarea a Administraţiei Penitenciarelor şi am obligaţia să văd de ce această administraţie nu funcţionează. Vă asigur că foarte curând voi avea un răspuns şi îl voi face public", a precizat Traian Băsescu.

Finanţatorul Stelei consideră că a fost pus într-o situaţie penibilă deoarece nu i s-a dat voie nici până acum să stea cu familia, lucru care este prevăzut în lege. De aceea, Becali apelează personal la preşedintele Traian Băsescu.

„Aşa cum preşedintele Traian Băsescu a spus că dacă jurnaliştii au un minim respect pentru statul de drept să citească legea graţierii, aşa îl rog şi eu, cu mare stimă şi cu mare respect, din inimă îl rog, să pună un consilier să deschidă şi să citească legea executării pedepsei la regimul deschis, la recompense, şi să vadă că eu aveam dreptul la 30 de zile în sânul familiei. Nu mi s-a dat o zi”, a declarat Becali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne