Gigi Becali consideră că va fi graţiat de Traian Băsescu până la Paşte

Gigi Becali cu degetele la cap.
Gigi Becali cu degetele la cap. (Captură youtube.com.)
Gigi Becali consideră că va fi graţiat de preşedintele Traian Băsescu până la sărbătorile de Paşte. Acesta şi-a arătat dezamăgirea în cadrul interviului acordat din detenţie unui post de televiziune, că nu i s-a permis să stea cu familia aşa cum prevede legea. Gigi Becali a apelat la preşedintele României, căruia i-a cerut graţierea.

Finanţatorul Stelei consideră că a fost pus într-o situaţie penibilă deoarece nu i s-a dat voie nici până acum să stea cu familia, lucru care este prevăzut în lege. De aceea, Becali apelează personal la preşedintele Traian Băsescu.

„Aşa cum preşedintele Traian Băsescu a spus că dacă jurnaliştii au un minim respect pentru statul de drept să citească legea graţierii, aşa îl rog şi eu, cu mare stimă şi cu mare respect, din inimă îl rog, să pună un consilier să deschidă şi să citească legea executării pedepsei la regimul deschis, la recompense, şi să vadă că eu aveam dreptul la 30 de zile în sânul familiei. Nu mi s-a dat o zi”, a declarat Becali.

Gigi Becali nu vrea să comenteze despre faptul că Gică Popescu refuză să fie graţiat şi din punctul lui de vedere este hotărât să-şi solicite graţierea şefului statului.

„Eu nu sunt în măsură şi nici nu vreau să comentez eu despre Gică Popescu, pentru că omul face fiecare ce-i place. El a fost orgolios şi a zis: refuz graţierea. Eu, ca să-mi văd familia mea, mama mea şi fetele mele, eu cum să fac un gest de orgoliu şi să refuz graţierea? Eu o cer de o sută de ori. Cred că mi-o va da până în Paşte. Dacă se respectă legea, eu acum nu ar trebui să stau în puşcărie”, a afirmat patronul Stelei.

Gigi Becali a menţionat că nu va mai intra niciodată în viaţa politică, iar fotbalul va fi numai o afacere care îi va aduce bani.

Becali, încarcerat în regim de detenţie deschis

Patronul Stelei este încarcerat în regim de detenţie deschis. Acesta a fost transferat pe 9 ianuarie la spitalul penitenciarului Poarta Albă pentru a i se efectua anumite investigaţii medicale.

Becali nu a fost selectat, pe 9 ianuarie, să facă parte din primul grup de deţinuţi de la Poarta Albă care vor munci la Academia de fotbal a lui Gheorghe Hagi, acesta având însă şanse să fie selectat la viitoarele întruniri ale comisiei de specialitate din cadrul penitenciarului care face respectivele selecţii.

Comisia pentru selectarea persoanelor private de libertate se va întruni în fiecare săptămână, în urma încheierii de contracte de prestări servicii cu Academia de fotbal Gheorghe Hagi, precum şi cu alţi solicitanţi de forţă de muncă.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne