Gigi Becali, la un pas de eliberare
UPDATE - DNA a contestat decizia luată astăzi de Judecătoria Medgidia în cazul lui Gigi Becali, hotărârea finală urmând să fie luată de magistraţii de la Tribunalul Constanţa.
***
Fostul finanţator al Stelei, Gigi Becali, este la un pas de eliberare după ce Judecătoria Medgidia a admis vineri solicitarea sa de liberare condiţionată, decizie care nu este însă definitivă, procurorul de caz având dreptul să o conteste în termen de trei zile.
Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a solicitat instanţei să admită cererea clientului său de eliberare condiţionată argumentând că acesta a executat perioada necesară obţinerii eliberării, respectiv două treimi din pedeapsă, conform Codului penal vechi şi mai bine de jumătate din pedeapsă, potrivit noului cod, potrivit Mediafax.
Mai mult, avocatul susţine că Gigi Becali are caracterizări foarte bune, a muncit şi a scris două cărţi, una pe teme religioase şi cealaltă pe teme sportive, a fost recompensat de 11 ori în timpul detenţiei şi a participat la toate activităţile din penitenciar. Totodată, latifundiarul a achitat integral prejudiciul constatat în dosarele în care a fost condamnat, precum şi dobânzile aferente.
La rândul său, procurorul de caz susţine că perioada executată de Gigi Becali nu a dus la îndreptarea acestuia în contextul în care patronul Stelei a fost sancţionat de mai multe ori disciplinar pe parcursul detenţiei. În replică, avocatul Bogdan Vlad a arătat instanţei că sancţiunile la care s-a referit acuzarea au fost anulate.
Încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, Gigi Becali a executat aproximativ doi ani de zile din cei trei ani şi jumătate pe care îi are de ispăşit.
Afaceristul a fost condamnat în data de 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării, după care i s-au adăugat alte şase luni în contul altor două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat Maybach-ul.
De-a lungul perioadei în care a fost închis, Becali a încercat toate metodele posibile şi imposibile pentru a fi eliberat, de la invocarea unei afecţiuni extrem de grave la coloană, până la o cerere de graţiere semnată de 12 călugări de la muntele Athos.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.