Ponta: Avem pe 25 mai alegeri europerlamentare, locale parţiale şi parlamentare parţiale

Vot parlamentare
Vot parlamentare (Epoch Times România)

După un an de amânări şi bazându-se pe o majoritate la limită, Victor Ponta a anunţat că vor avea loc alegeri în mai multe colegii parlamentare din ţară, printre care şi colegiul lui Dan Voiculescu, data alegerilor fiind programată pe 25 mai, în aceeaşi zi când au loc alegeri europarlamentare.

„Guvernul va declanşa procedurile pentru ca pe 25 mai, o dată cu alegerile europarlamentare să facem alegeri şi pentru colegiile de parlamentari rămase vacante şi pentru funcţiile de primari. Vom avea practic pe 25 mai alegeri europerlamentare, alegeri locale parţiale şi alegeri parlamentare parţiale”, a declarat luni premierul Victor Ponta.

Alegeri vor avea loc în colegiille unde au fost deputaţii Eduard Hellvig - PNL (demisie din Parlament în 3 septembrie), Ovidiu Silaghi – PNL (demisie din Parlament în 3 septembrie), George Becali – PNL (condamnat la trei ani de închisoare în 29 mai), Dan Radu Ruşanu – PNL (demisie din Parlament în 29 aprilie), Aurel Nechita – PSD (sentinţă definitivă privind incompatibilitatea), Colegiul 2 Dolj – Nicolae Vasilescu – PSD (condamnat definitiv la doi ani de închisoare), Relu Fenechiu – PNL (condamnat la 5 ani de închisoare) şi colegiul eliberat prin decesul lui Mircea Grosaru, ales la nivel naţional ca reprezentant al minorităţilor.

Pentru Senat vor avea loc alegeri în colegiile senatorilor Dan Voiculescu (PC) - şi-a dat demisia din Parlament pe 28 ianuarie 2013, Olosz Gergely (UDMR) a demisionat pe 13 mai, iar recent senatorul PPDD, Antonie Solomon, a fost condamnat trei ani de închisoare cu executare, Toni Greblă (PSD) a fost numit judecător la CCR şi Ştefan Stoica (PPDD) care a decedat.

Guvernul a încălcat legea prin faptul că nu a stabilit data alegerilor în termen de 90 de zile de la eliberarea colegiului respectiv, cu toate că prefecţii şi Autoritatea Electorală Permanentă au insistat pentru anunţarea datei alegerilor.

Premierul a susţinut că aşteaptă să stabilească data alegerilor pentru "un pachet întreg" pe când preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat că până când nu va fi afectată majoritatea, nu consideră că se tergiversează aceste alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne