Germania: Un val de falimente va lovi gigantul financiar al UE în 2019

Germania ar putea fi ţinta unui val de falimente în 2019, o serie de industrii fiind vulnerabile la o prăbuşire financiară, potrivit Express.co.uk.
Cei 11 îngeri care anunţă, cu goarne, Judecata de Apoi. Vatican
Cei 11 îngeri care anunţă, cu goarne, Judecata de Apoi. Vatican (Pleasant Exchanges)

Experţii financiari se tem că numărul falimentelor corporatiste din Germania ar putea creşte din nou din cauza încetinirii creşterii economice şi din cauza creşterii ratelor dobânzilor. Manfred Stamer, expert economist la Euler Hermes, o firmă de asigurări pentru credite, a declarat că numărul falimentelor în 2018 a crescut deja în rândul firmelor de construcţii şi furnizorilor de servicii. Pentru 2019, cele mai expuse industrii germane la riscul falimentului sunt transporturile, textilele, metalele şi energia, a precizat ziarul Franffurter Allgemeine.

Stamer a menţionat de asemenea riscurile în creştere pe principalele pieţe de export precum Marea Britanie, Franţa, China şi SUA.

Conform firmei Euler Hermes, după nouă ani de declin, insolvabilităţile companiilor s-ar putea stabiliza iniţial, însă posibilitatea creşterii numărului falimentelor nu poate fi exclusă începând cu 2020.

Pe lângă încetinirea creşterii economice, predicţia privind numărul de companii falimentare a fost făcută pe fondul temerilor legate de perspectiva creşterii ratelor dobânzilor pe piaţa creditelor.

Agenţia de creditare Creditreform prezice pentru 2019 o creştere a numărului de companii falimentare cu aproximativ 100 de cazuri la 20.000.

În ciuda creşterii numărului de companii care se confruntă cu falimentul, unii experţi au indicat faptul că multe dintre aceste companii nu şi-au încetat activitatea deşi sunt pe roşu.

De asemenea, Creditreform anticipează o creştere cu 500 de falimente la 24.000, în alte cazuri de insolvabilităţi, precum asociaţiile.

Totuşi, în cazul aşa numitelor falimente ale consumatorilor, agenţia de credite se aşteaptă la un declin suplimentar de aproximativ 2.600 de cazuri la 66.000.

Acest lucru înseamnă doar o uşoară scădere a numărului total de falimente cu aproximativ 2.000 la circa 110.000 de cazuri.

În acest an, reducerea numărului de companii insolvente a slăbit considerabil comparativ cu anii precedenţi.

În 2018, falimentele companiilor au scăzut cu doar 1,2%, la 19.900 de cazuri.

În 2018, aproximativ 198.000 de locuri de muncă au fost pierdute ca urmare a falimentelor.

Luna trecută, s-a raportat că economia germană a scăzut pentru prima dată în 3 ani, ultimul declin având loc în primul trimestru al anului 2015.

PIB-ul german s-a contractat cu 0,2% în trimestrul trei comparativ cu trimestrul doi, conform Biroului Federal pentru Statistici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie