Germania salută prezenţa militară crescută a ruşilor în Siria

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a salutat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său american, John Kerry, implicarea militară crescută a Kremlinului în Siria
Frank-Walter Steinmeier (Epoch Times România)
Epoch Times România
21.09.2015

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a salutat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său american, John Kerry, implicarea militară crescută a Kremlinului în Siria, relatează hotnews.ro.

Steinmeier a vorbit despre oportunitatea "adoptării unei poziţii comune" privind conflictul sângeros care face ca sute de mii de sirieni să-şi părăsească ţara.

"Trebuie să dăm deoparte interesele naţionale înguste pentru moment" pentru a învinge ISIS, iar acest lucru se poate obţine doar cu implicarea Turciei, Arabiei Saudite, Iranului şi Rusiei, a afirmat oficialul german.

Războiul civil sirian, început în martie 2011, a cauzat moartea a mai mult de 230.000 de oameni, iar peste 11 milioane au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. Sirienii s-a refugiat din calea luptelor atât în ţară, cât şi în alte ţări, ducând la declanşarea celei mai mari crize a refugiaţilor pe care trebuie să o înfrunte Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

De la declanşarea războiului civil sirian, Rusia a susţinut intens regimul lui Bashar al Assad, principalul său aliat din Orientul Mijlociu, în timp ce SUA şi aliaţii săi regionali – în special Qatar, Arabia Saudită şi Turcia – au susţinut militanţii care operează în interiorul Siriei încă de la începutul crizei cu scopul de a-l înlătura de la putere pe Assad.

Acum Assad se luptă atât cu militanţii ISIS, cât şi cu facţiuni militare antiguvernamentale. Occidentul îl consideră pe acesta responsabil de crime împotriva propriului popor.

În prezent, potrivit presei americane, Rusia este într-o puternică ofensivă în Siria, unde a trimis armament şi militari. Kremlinul susţine că intensificarea activităţii sale militare în Siria nu are ca scop principal să-l ajute pe Assad să-şi consolideze puterea ci, mai degrabă, vizează susţinerea efortului internaţional de a învinge ISIS, grupul jihadist care a devastat Siria şi Irakul.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a cerut puterilor lumii să ajute la înarmarea armatei siriene, descriind-o ca fiind cea mai eficientă forţă împotriva Statului Islamic.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor