Gala Festivalului Brazilor de Crăciun: Care au fost cele mai apreciate creaţii şi cum vor fi ajutaţi 2.500 de copii

Creaţiile designerilor români, vândute la licitaţie la Gala Festivalului Brazilor de Crăciun din seara de Moş Nicolae, vor aduce speranţă pentru 2.500 de copii care sunt incluşi în programele susţinute de Organizaţia Salvaţi Copiii România.
Cristina Boiangiu
07.12.2012

Creaţiile designerilor români, vândute la licitaţie la Gala Festivalului Brazilor de Crăciun din seara de Moş Nicolae, vor aduce speranţă pentru 2.500 de copii care sunt incluşi în programele susţinute de Organizaţia Salvaţi Copiii România.

Anul acesta a fost strânsă suma de 185.000 de euro din vânzarea brazilor, ceva mai mică decât în anul anterior, dar nu cu mult, semn că oamenii cu dare de mână nu au fost afectaţi prea mult de criză atunci când a venit vorba de donaţii.

“Anul trecut am reuşit să strângem 214.000 de euro, iar anul acesta suma nu a fost cu mult mai mică. Banii îi vom folosi pentru trei programe ale noastre în folosul copiilor. Este vorba despre A doua şansă, pentru copiii neînscrişi în sistemul de stat şi care fac şcoala la noi, Şcoala după şcoală – pentru copiii din medii defavorizate care vin să-şi facă temele la un after-school şi Educaţie preşcolară pentru minorii preşcolari din medii defavorizate”, a declarat, pentru Epoch Times, Simona Ghenea, coordonator comunicare la Organizaţia Salvaţi Copiii Bucureşti.

La Festivalul din acest an au fost scoşi la vânzare 26 de brăduţi creaţi de designeri, instituţii şi de copiii de la Salvaţi Copiii. Astfel, a fost urmată tradiţia veche de 12 ani de a ajuta micuţii defavorizaţi cu ajutorul sumelor strânse din licitaţia pentru simbolurile de Crăciun.

„Ediţia aceasta a oferit cea mai bogată galerie de brazi şi o impresionantă implicare din partea partenerilor noştri, cărora le suntem extrem de recunoscători. Mulţumim tuturor pentru suport şi ne bucurăm că putem sprijini în continuare sistemul educaţional din România”, a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv la Salvaţi Copiii România.

Cei mai scumpi brazi

Printre creatorii brazilor originali scoşi la licitaţie s-au numărat: Doina Levintza, Wilhelmina Arz, Lena Criveanu & Mihaela Glăvan, Rita Mureşan, Stephan Pelger, Alexandru & Mihnea Ghilduş, Mark Twain Internaţional School. Unul dintre brăduţi a fost realizat de micuţii din centrele educaţionale Salvaţi Copiii.

“Avem parteneri tradiţionali care ne ajută în fiecare an cu bani, alimente, îmbrăcăminte şi cumpără brazi la festivalul anual. În prima fază are loc o prelicitaţie, iar brazii cei mai râvniţi, în general cel al căror preţ este estimat la peste 1.000 de euro, sunt apoi licitaţi, aşa cum s-a întâmplat anul acesta cu 14 brazi. Treisprezece dintre ei au fost vânduţi, iar al paisprezecelea este cel realizat de cei de la Salvaţi Copiii care va rămâne la centrele noastre”, a precizat Simona Ghenea.

Brazii-vedetă ai festivalului au fost creaţi de Alexandru şi Mihnea Ghilduş - Cortina cu Surprize (adjudecat cu 10.000 euro), Anca Rusu – prinţesa Polonic (10.000 euro), The One - 7.000 de euro. Bradul Organizaţiei Salvaţi Copiii a primit donaţii în valoare de 8.800 de euro.

Sute de mii de copii cu probleme

Conform statisticilor prezentate de Salvaţi Copiii, 10% din minorii cu vârste între 0 şi 17 ani din România trăiesc în gospodării fără nicio persoană care să aibă un loc de muncă. O situaţie dificilă mai au 362.062 copii, cu vârste între 3 şi 17 ani, care nu sunt integraţi în sistemul de învăţământ.

La cele 12 ediţii ale festivalului care au avut loc până acum, Salvaţi Copiii a strâns suma de 2.669.100 euro, care a fost folosită pentru reintegrarea şcolară a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar pentru copiii din comunităţile sărace. Familiile lor au primit ajutor financiar şi consiliere în centrele educaţionale ale organizaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor