Concurs de alergare pe bandă, organizat în scopuri caritabile

Epoch Times România
02.05.2012

Un club de alergători amatori organizează, în perioada 26-27 mai, un eveniment caritabil de alergare pe bandă, desfăşurat pe un interval de 24 de ore, eveniment care are loc pentru prima dată în România.

Acţiunea, organizată de Ro Club Maraton şi Organizaţia Salvaţi Copiii, care va avea loc la Băneasa Shopping City, are ca scop strângerea unor fonduri care vor fi donate în beneficiul programului de reducere a mortalităţii infantile "Fiecare copil contează", un program demarat de Organizaţia Salvaţi Copiii România.

În cadrul evenimentului vor fi organizate trei probe de alergare pe trei benzi diferite la care vor participa atât alergători profesionişti, care îşi propun să alerge timp de 24 de ore, cât şi persoane care iubesc sportul şi care vor să se alăture acţiunii caritabile.

România are cea mai ridicată rată a deceselor în rândul nou-născuţilor din Uniunea Europeană - 9.8% în 2010, dublu faţă de celelalte ţări.

Proiectul iniţiat de Organizaţia Salvaţi Copiii România îşi propune diminuarea cu 15 % a mortalităţii infantile şi a numărului de decese în rândul copiilor cu vârsta mai mică de cinci ani, proiectul derulându-se până în anul 2015.

Anul trecut, organizaţia Salvaţi Copiii România a desfăşurat programe suport pentru mame şi copii din comunităţile cu o rată crescută a mortalităţii infantile şi a donat echipamente medicale performante maternităţii Cantacuzino din Bucureşti.

În acest an, Organizaţia Salvaţi Copiii România, prin programele demarate, vrea să doteze cu echipamente medicale maternităţile din Adjud şi Vrancea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor