Gala de Premiere a Concursului Internaţional de Soluţii de Arhitectură- ”Noul MNIR”

Clădirea Muzeului Naţional de Istorie a României
Clădirea Muzeului Naţional de Istorie a României (wikipedia.org)

Gala de Premiere a proiectelor câştigătoare în cadrul Concursului Internaţional de Soluţii de Arhitectură „Noul Muzeu Naţional de Istorie a României” va avea loc vineri, 7 octombrie 2016, începând cu orele 11:00, loc la sediul Muzeului Naţional de Istorie a României, anunţă Muzeul, într-un comunicat de presă.

La eveniment vor lua parte Ministrul Culturii, Corina Şuteu, directorul Muzeului Naţional de Istorie, Ernest Oberländer- Târnoveanu şi Şerban Ţigănaş, Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România.

Concursul internaţional de arhitectură organizat de Ordinul Arhitecţilor din România sub egida Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor, cu sprijinul Ministerului Culturii, a fost lansat oficial pe data de 1 februarie 2016. În competiţie au intrat 37 de proiecte, cele clasate pe primele trei locuri fiind anunţate în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în data de 1 iulie 2016.

Cele 3 proiecte câştigătoare sunt:

• PREMIUL I // 30.000 € // STARH – ARHITECTURĂ, CONSTRUCŢII, DESIGN SRL

• PREMIUL II // 20.000 € // SERGIO WALTER MARTÍNEZ NIETO REPRESENTING AWA-A

• PREMIUL III // 10.000 € // S.C. STUDIO EST & PARTNERS S.R.L.

În cadrul evenimentului, câştigătorii primelor trei locuri îşi vor prezenta proiectele, ideile din spatele acestora şi experienţa unei teme de proiectare considerată complexă de mulţi dintre participanţi. Prezentările vor fi urmate de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu arhitecţii câştigători ai competiţiei.

Muzeul Naţional de Istorie a României şi-a propus să se reafirme ca un muzeu contemporan de istorie, prin revalorizarea clădirii sale şi a relaţiilor acesteia cu contextul urban, crescând calitatea expunerii colecţiilor şi a serviciilor culturale oferite publicului.