Gafă la nivel înalt: Bogdan Aurescu i-a înmânat omologului său german o broşură cu harta Franţei

Franz Walter Steinmeier şi Bogdan Aurescu la MAE, 9 martie 2015
Franz Walter Steinmeier şi Bogdan Aurescu la MAE, 9 martie 2015 (Epoch Times România)

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a comis luni o gafă de zile mari la întâlnirea cu omologului său german, Frank-Walter Steinmeier. În timpul declaraţiilor comune de presă , Aurescu i-a înmânat ministrului german de externe o broşura cu harta Franţei nu a Germaniei, relatează adevărul.ro.

Pe coperta broşurii conţinând imagini şi articole de arhivă despre relaţiile bilaterale România-Germania, editată de Agerpres şi livrată luni dimineaţă la MAE, se află harta Franţei, nu a Germaniei, acoperită însă de culorile drapelului german: negru, roşu şi galben.

Responsabilitatea pentru greşeală ar aparţine exclusiv Agerpres, care urmează să facă o corecţie în cel mai scurt timp, a declarat un ofiţer de presă din cadrul MAE pentru „Adevărul”. Important este conţinutul broşurii, „extrem de valoros”, a precizat însă oficialul român.

La rândul lor, reprezentanţii Agerpres susţin că broşura a fost realizată în colaborare cu MAE, care a văzut „zilele trecute” o copie a broşurii şi „nimeni nu a avut nimic de obiectat sau de semnalat”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne