Corespondenţa ruşinoasă de la Paris. Românii din diaspora cer demisia funcţionarilor implicaţi

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
07.02.2015

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, trebuie să demită personalul din cadrul Institutului Cultural Român implicat în corespondenţa ruşinoasă de la Paris, precum şi personalul din cadrul Ambasadei României de la Paris care a primit acest document şi s-a complăcut în caracterizarile celor de la ICR fără să reclame acest lucru la Bucureşti, a solicitat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE).

"Această experienţă este o ruşine pentru România şi pentru sutele de diplomaţi români care îşi fac munca cu onoare reprezentând ţara cu cinste. Sperăm ca răspunsul Ministerului de Externe să fie imediat şi să servească de exemplu tuturor diplomaţilor care încă nu înţeleg că ei sunt acolo ca să servească România şi comunităţile româneşti din afara graniţelor", a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

Săptamâna aceasta, unul dintre invitaţii la întâlnirea comunităţii româneşti cu preşedintele României, Klaus Iohannis, ce urmează să aibă loc pe data de 10 februarie 2015, a primit un document în care conducerea ICR transmitea Ambasadei României pretenţiile românilor din Paris, numindu-i scârboşi, milogi, indezirabili.

Şefa ICR Paris a trimis invitaţilor la eveniment, din greşeală, un email în care era ataşat şi un document de uz intern care conţinea astfel de remarci injurioase la adresa invitaţilor. Ministerul de Externe a reacţionat vineri anunţând că aceasta va fi sancţionată cu un avertisment.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor