Furtuna politică din China aduce necesitatea alegerii

Un fulger lovind o zonă din Beijing, iulie 2011. Pe fundal se văd birourile televiziunii centrale de stat, CCTV
Un fulger lovind o zonă din Beijing, iulie 2011. Pe fundal se văd birourile televiziunii centrale de stat, CCTV (ChinaFotoPress / Getty Images)

În timp ce urmăresc criza din China, democraţiile occidentale se confruntă cu un test de conştiinţă.

În lupta dintre bine şi rău, nu există spectatori.

Din februarie, atenţia internaţională s-a concentrat pe evenimente politice importante desfăşurate unul după altul, în China.

În noaptea de 6 februarie, primarul adjunct din Chongqing şi fost şef al Poliţiei, Wang Lijun, s-a refugiat la Consulatul SUA din Chengdu, şi a expus planul şefului partidului din Chongqing, Bo Xilai şi al ţarului securităţii interne, Zhou Yongkang, de a lansa o lovitură de stat.

După aproape o lună de la acest eveniment, Bo Xilai a fost demis din serviciu.

Apoi, crimele teribile comise în timpul persecuţiei împotriva Falun Gong de către Zhou Yongkang şi Comisia pentru Afaceri Politice şi Legislative (CAPL) pe care o conducea, au început să iasă la suprafaţă. În acelaşi timp, extinderea fără precedent a puterii CAPL şi abuzul extrajudiciar de autoritate al acesteia au devenit recunoscute pe scară largă.

Săptămâna trecută, avocatul pentru drepturile omului, Chen Guangcheng, nevăzător, a evadat din provincia Shandong, unde era arestat la domiciliu şi s-a refugiat la Ambasada SUA din Beijing. Situaţia lui Chen a fost încă un exemplu al operaţiunilor întunecate ale CAPL şi a concentrat atenţia lumii, chiar mai îndeaproape, asupra condiţiilor drepturilor omului în China.

Nu doar simple lupte interne

Rapoartele mass-media au descris de multe ori această serie de evenimente ca fiind răfuieli între oficialii de nivel înalt din Partidul Comunist Chinez (PCC), dar povestea nu este atât de simplă.

În timpul celor 63 de ani de guvernare a Chinei de către PCC, acesta a comis nenumărate crime împotriva poporului chinez.

În istoria de cinci mii de ani a Chinei, nicio dinastie sau personaj politic nu a ucis atât de mulţi cetăţeni chinezi câţi a ucis PCC. Pe timp de pace, PCC a persecutat sute de milioane de chinezi, cauzând moartea a 80 de milioane de oameni din cauze nenaturale.

Daunele provocate de PCC chinezilor, în plan fizic, spiritul şi cultural, nu ar putea fi mai grave. Persecuţia de-a lungul a 13 ani, faţă de cei 100 de milioane de practicanţi Falun Gong, este absolut îngrozitoare şi înfurie atât Cerul, cât şi omenirea.

Crimele comise de PCC împotriva poporului chinez au consecinţe, iar guvernarea PCC este pe punctul de a se prăbuşi.

Acum, oamenii cu judecată dreaptă trebuie să ia o decizie morală în ceea ce priveşte viitorul Chinei.

O alegere

Furtuna politică, care a zdruncinat PCC până la vârf, a fost declanşată de încercarea de a evita vina pentru răul făcut.

Capul PCC, Hu Jintao, premierul Wen Jiabao şi şeful prezumtiv următor al PCC, Xi Jinping, nu doresc să fie acuzaţi pentru persecuţia împotriva Falun Gong începută în 1999 de către fostul şef PCC, Jiang Zemin.

Jiang Zemin, Zhou Yongkang, Bo Xilai şi alţii vor să evite să fie traşi la răspundere pentru crimele pe care le-au comis în încercarea de a "eradica" Falun Gong. Ei erau dispuşi să meargă atât de departe încât să organizeze o lovitură de stat, în scopul de a menţine ferm puterea.

Dar momentul lor a trecut. Toată lumea în societatea chineză, de la oficiali de rang înalt la simpli agricultori, au aversiune faţă de persecuţia împotriva Falun Gong. Practicanţii Falun Gong au educat cu răbdare oamenii din China pentru ca aceştia să înţeleagă răutatea persecuţiei şi bunătatea practicii lor spirituale, transformând situaţia din China.

Istoria ne prezintă astăzi o alegere: fie de a continua persecutarea a milioane de practicanţi Falun Gong inocenţi şi oprimarea unor oameni ca Chen Guangcheng, fie de a aduce pe vinovaţi în faţa justiţiei şi de a proteja drepturile fundamentale şi bunăstarea poporului.

Ceea ce pare a fi o luptă pentru putere, este de fapt o luptă între bine şi rău, este asumarea deciziei de a alege moralitatea şi justiţia, sau opusul acestora.

O imensă închisoare

Aducerea în faţa justiţiei a persecutorilor va câştiga inimile oamenilor.

Când a vizualizat imaginile video cu Chen Guangcheng, de pe youtube, lumea a fost înfuriată de soarta lui tragică şi de profanarea drepturilor omului în China.

Există nenumăraţi oameni în China, ale căror experienţe sfâşie inima la fel de dramatic ca aceea a lui Chen Guangcheng.

Luaţi în considerare cazurile avocatului pentru drepturile omului Gao Zhisheng, al activistului SIDA, Hu Jia, al artistului Ai Weiwei şi altele ale căror nume şi poveşti sunt cunoscute în întreaga lume.

Luaţi în considerare milioane şi milioane ale căror nume nu sunt cunoscute: petiţionari, credincioşi, gânditori independenţi, fermieri, proprietari de case, familii care doresc să aibă încă un copil, şi alţii care au experimentat personal metodele de tip mafiot ale regimului şi fărădelegile CAPL.

Luaţi în considerare modul în care milioane de practicanţi nevinovaţi Falun Gong au fost denigraţi de propaganda regimului şi obligaţi să suporte înţelegerea greşită a publicului, din cauza unei farse ca aceea a auto-incendierii din Piaţa Tiananmen.

Luaţi în considerare, de asemenea, modul în care practicanţii sunt torturaţi, forţaţi să-şi nege convingerile şi supuşi recoltării forţate de organe pe viu - o atrocitate nemaiîntâlnită înainte, în întreaga istorie a acestui pământ.

Eşecurile justiţiei abundă peste tot şi societatea chineză a fost transformată într-o gigantică închisoare.

Verdictul istoriei

Dacă oricare dintre cei de la nivelul de vârf al PCC vrea să dezintegreze această închisoare neagră, trebuie să returneze oamenilor libertatea, şi să repare nedreptăţile, facând un lucru bun.

Cei care doresc să menţină închisoarea şi chiar mai rău, persistă să facă abuzuri, sunt duşmanii poporului chinez.

În China antică o regulă simplă era acceptată: faptele bune sunt recompensate cu bine; faptele rele primesc recompense rele. De fapt, acest principiu guvernează istoria.

Înălţimea moralităţii noastre, bunătatea şi justeţea noastră, ne determină viitorul.

Aducerea în faţa justiţiei a vinovaţilor din spatele persecuţiei împotriva Falun Gong este un act de conştiinţă şi curaj, care creează un nou viitor pentru China. Astfel de acte vor avea sprijinul oamenilor şi vor câştiga încrederea oamenilor.

Toată lumea în China, de la Hu Jintao, Wen Jiabao şi Xi Jinping la simpli cetăţeni, au posibilitatea de a alege de partea cui se poziţionează.

Oamenii au aşteptat prea mult timp şi verdictul istoriei este gata de a fi pronunţat. Schimbări uriaşe sunt aproape de noi.

Acest moment merge dincolo de limitele politicii şi revoluţiilor. Este un moment de alegere fundamentală.

Lumea liberă nu poate sta deoparte ca un martor inactiv. Ea, de asemenea, trebuie să facă o alegere. Ea, de asemenea, trebuie să se poziţioneze în favoarea poporului chinez sau împotriva lui, în favoarea moralităţii sau contra acesteia, în favoarea libertăţii sau împotriva acesteia, de partea viitorului sau împotriva lui.