Fratele lui Traian Băsescu şantajat de rudele lui Bercea Mondialu'

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu i-a denunţat la DNA pe ginerele şi fiica lui Bercea Mondialu', pentru şantaj. Rudele lui Sandu Anghel alias Mondialu', l-ar fi ameninţat pe fratele şefului statului că, dacă nu le plăteşte 280.000 de euro, vor face publice informaţii despre presupusa implicare a acestuia în fapte de corupţie.

În consecinţă, Mircea Băsescu a depus un denunţ la DNA, procurorii organizând un flagrant, arestând-l pe ginerele lui Mondialu, Marius Constantin în timp ce primea 10 000 de euro. Procurorii îl vor trimite pe acesta în faţa judecătorilor, cu propunere de arest preventiv 30 de zile, în timp ce pentru soţia sa a fost propusă măsura de control judiciar.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au informat că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 ore a lui Marius Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în stare de recidivă.

În acest caz mai sunt cercetate două persoane, respectiv Izaura Anghel (fiica lui Bercea Mondialu', aflat actualmente în închisoare pentru tentativă de omor) şi un minor în vârstă de 17 ani, cercetaţi, de semenea, pentru şantaj.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori reiese că "există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 şi 29 mai 2014, Marius Constantin a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunţător în cauză, (Mircea Băsescu n.r.) constând în ameninţarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromiţătoare pentru persoana ameninţată şi pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracţiuni de corupţie. Ameninţările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro."