Fotbal. Real Madrid şi Atletico Madrid s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

În urma rezultatelor de marţi seară din UCL, oraşul spaniol Madrid s-a ales cu două echipe calificate în semifinalele celei mai importante competiţii inter-cluburi din Europa, Real şi Atletico.
Cristiano Ronaldo, în extaz, după înscrierea celui de-al treilea gol în poarta 'Bavarezilor'.
Cristiano Ronaldo, în extaz, după înscrierea celui de-al treilea gol în poarta 'Bavarezilor'. (LaLiga/twitter)

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a reuşit să se califice în penultimul act al Ligii Campionilor la fotbal, graţie succesului înregistrat în faţa echipei de fotbal Bayern München, marţi seara, pe ''Santiago Bernabeu'', în manşa a doua a sferturilor de finală, scorul final după prelungiri fiind 4-2 (0-0, 1-2).

Cel mai prolific jucător al madrilenilor, Cristiano Ronaldo, a avut o seară de excepţie, reuşind să înscrie numai puţin de trei ori (min. 76, 105, 110), devenind astfel primul fotbalist care a depăşit 100 de goluri marcate în această prestigioasă competiţie.

Celălalt gol al 'Los Blancos' a fost semnat de Marco Asensio (min. 112), în timp ce pentru echipa bavareză au marcat Robert Lewandowski (53 — penalty) şi Sergio Ramos (78, autogol).

"Noi ştiam că dacă nu jucăm foarte bine, Bayern ar putea înscrie pe orice teren. A demonstrat că este o excelentă echipă, dar Real rămâne Real..Să marchezi şase goluri (Real câştigase cu 2-1 în tur) lui Bayern nu este uşor şi am meritat. Eu dau totul la maximum la fiecare meci şi chiar dacă nu înscriu, eu încerc să muncesc pentru Real Madrid. Vreau să reţin aspectele pozitive. Echipa a jucat bine şi sunt evident bucuros că am marcat aceste goluri" a declarat la finalul meciului vedeta lusitană.

În celălalt meci al serii, o altă echipă madrilenă, Atletico, a acces şi ea în semifinale după egalul obţinut în faţa echipei engleze Leicester City, 1-1 (1-0), partida fiind desfăşurată pe 'King Power Stadium'. Finalista de anul trecut a obţinut calificarea graţie victoriei din tur, cu scorul de 1-0.

Pentru Atletico a deschis scorul Saul Níguez (min. 26), care a marcat cu capul din centrarea lui Filipe Luis, acesta fiind golul cu numărul 100 pentru gruparea din capitala Spaniei în Champions League.

Gazdele au restabilit egalitatea pe tabela de marcaj în min. 61 prin Jamie Vardy.

Vineri, la sediul Uniunii Europene de fotbal de la Nyon (Elveţia), va avea loc tragerea la sorţi a semifinalelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport