Fostul şef al Fiscului: Dacian Cioloş ar trebui să o demită pe Anca Dragu de la Finanţe

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, trebuie trasă pe tuşă după scandalul modificării Codului Fiscal, este de părere fostul şef ANAF Sebastian Bodu.
Sebastian Bodu
Sebastian Bodu (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş ar trebui să o demită din funcţia de ministru al Finanţelor pe Anca Dragu în urma scandalului declanşat după apariţia în presă a unui proiect de modificare a Codului Fiscal, a declarat fostul şef al Fiscului, Sebastian Bodu.

"Dacian Cioloş ar trebui să o demită pe Anca Dragu din funcţia de ministru al Finanţelor, având în vedere că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea noului Cod fiscal şi a noului Cod de procedură fiscală a fost lucrat în cadrul ministerului timp de mai multe luni, astfel că încercarea ei jenantă de a se dezice de acest proiect denotă fie că habar nu are ce se petrece în ministerul pe care îl conduce, fie că minte cu neruşinare şi, în mod ipocrit, se desolidarizează când spune că nu ştia de el.

În ambele cazuri, ministrul este descalificat. E adevărat că ministrul Anca Dragu nu are nici cel mai mic habar de fiscalitate şi de administrare fiscală, astfel încât e foarte posibil să nu fi avut reprezentarea impactului public al conţinutului proiectului", a declarat Sebastian Bodu.

Mai mult, fostul şef al Fiscului i-a recomandat premierului, dacă vrea să fie sigur că a dat Finanţele publice pe mâna unei persoane competente, să o întrebe pe Anca Dragu dacă ajuns să lucreze în cadrul Comisiei Europene pe baza de concurs sau prin numire directă.

De altfel, fostul secretar de stat Gabriel Biriş, cel care s-a aflat în spatele proiectului de modificare a Codului Fiscal, a declarat joi seară, la Realitatea TV, că ministrul de Finanţe, Anca Dragu, ştia despre această iniţiativă, chiar dacă poate nu era probabil la curent cu toate detaliile.

Gabriel Biriş - care a fost nevoit să-şi dea demisia în urma scandalului declanşat - consideră că proiectul a fost înţeles greşit, de aceea şi ministrul l-a respins.

"Primele critici au apărut după trei ore. Cum poţi să înţelegi un proiect de 100 de pagini în trei ore? (...) Când a spus că nu recunoaşte un proiect despre creşterea taxelor, s-ar putea să fi crezut că este alt proiect. Acest proiect nu este despre creşteri de taxe", a explicat Gabriel Biriş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne