Dragnea îl cheamă pe Cioloş la raport: Să prezinte de urgenţă situaţia economică reală a ţării

Premierul Dacian Cioloş trebuie să vină de urgenţă în faţa Parlamentului şi să prezinte un raport privind situaţia economică reală a ţării, a solicitat liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE. Premierul Dacian Cioloş va merge în Parlament, la invitaţia şefului PSD Liviu Dragnea, pentru a prezenta situaţia economică a României. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

"E foarte bună iniţiativa preşedintelui PSD pentru că va da posibilitatea premierului Dacian Cioloş să meargă în Parlament şi să arate că datele economice din acest an sunt foarte bune. E vorba de o creştere economică de 6% în trimestrul doi, sunt încasări peste program.

Este şi o bună posibilitate de a atrage atenţia în Parlament asupra iniţiativelor legislative care pun presiune pe buget şi, pe cale de consecinţă, pe deficitul bugetar stabilit tot de Parlament. Prim-ministrul va merge în Parlament aşa cum a făcut-o de fiecare dată şi aşteaptă doar să fie stabilită data conform procedurilor de acolo", a declarat Liviu Iolu, citat de Agerpres.

* * *

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis joi o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş în care îi solicită să prezinte "de urgenţă" în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării.

"Domnule Prim Ministru, în ultima perioadă au apărut în spaţiul public mai multe semnale alarmante privind intenţia Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activităţi independente prin schimbarea radicală a Codului Fiscal.

Aş vrea să subliniez cât se poate de clar că mă opun categoric acestor măsuri, pe care le consider extrem de dăunătoare şi contrare acţiunilor care ar trebui întreprinse pentru relansarea activităţii economice din România", i-a transmis Dragnea premierului Dacian Cioloş.

Mai mult decât atât, liderul PSD susţine că există o întrebare chiar mai îngrijorătoare decât cele de mai sus: Intenţia Guvernului de a lua astfel de măsuri are cumva la bază o înrăutăţire a indicatorilor economici în ţara noastră?

"Din acest motiv, vă rog să prezentaţi de urgenţă în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare.

Totodată, consider că este absolut necesar să avem o poziţie clară din partea dumneavoastră cu privire la intenţiile reale ale Guvernului, întrucât informaţiile contradictorii care vin, în mod direct sau indirect, din partea membrilor executivului generează confuzie şi îngrijorare în rândul investitorilor, salariaţilor şi al tuturor celorlalţi cetăţeni", se mai precizează în scrisoarea lui Dragnea.