PRU a demarat operaţiunea "Moţiunea de cenzură"

Nemulţumit de prestaţia Guvernului Cioloş, preşedintele PRU Bogdan Diaconu a anunţat că intenţionează să depună o moţiune de cenzură, şi i-a invitat pe liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, să lase orgoliile politice de o parte şi să susţină acest demers.
Bogdan Diaconu
Bogdan Diaconu (Epoch Times România)

Partidul România Unită (PRU) va începe strângerea de semnături pentru iniţierea unei moţiuni de cenzură care să dărâme Guvernul Cioloş, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful formaţiunii Bogdan Diaconu.

"PRU a hotărât să iniţieze o moţiune de cenzură. Am urmărit cu toţii, cu îngrijorare, intenţia Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş de a modifica Codul Fiscal prin Ordonanţă de Urgenţă, a împovăra şi mai mult cu biruri românii şi a favoriza multinaţionalele care l-au şi instalat în această funcţie.

Am luat această decizie după ce ne-am consultat cu mai mulţi parlamentari PRU şi din alte partide, inclusiv cu fostul premier Victor Ponta.

Îi invit pe domnii preşedinţi Dragnea şi Tăriceanu să lase orgoliile politice de o parte, să nu mai mimeze Opoziţia, să demonstreze că sunt de partea românilor şi să încurajeze parlamentarii PSD şi ALDE să susţină moţiunea de cenzură a PRU", a declarat Bogdan Diaconu, citat de Agerpres.

Pentru depunerea unei moţiuni de cenzură e necesar să fie o pătrime din numărul senatorilor şi deputaţilor, iar PRU are în acest moment 20 de parlamentari.

Întrebat dacă fostul premier şi lider PSD Victor Ponta va susţine demersul celor de la PRU, Bogdan Diaconu a replicat: "Sunt convins că va semna".

"În bătălia electorală din această iarnă, la alegerile parlamentare, Ponta va fi alături de PRU", a adăugat Bogdan Diaconu.