Românii, chemaţi în stradă pentru a-l apăra pe Ponta de presupusele abuzuri ale DNA

Victor Ponta - titularul unui nou dosar penal instrumentat de procurorii DNA - este o victimă a poliţiei politice, consideră susţinătorii săi, care se organizează să iasă în stradă pentru a-l apăra pe fostul premier de procurori. În toată povestea sunt implicaţi şi cei de la PRU, care îl tot aşteaptă pe "VP" să vină alături de ei.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE. Fostul premier Victor Ponta susţine că se delimitează ferm de protestul care ar urma să fie organizat în faţa sediului DNA de susţinătorii săi şi îi invită pe aceştia să nu participe la o astfel de manifestare.

"Deşi cred că pot fi intenţii bune, o asemenea initiaţivă este total greşită - mă opun ferm acestei idei şi îi rog pe toţi cei care sunt cu adevarăt alîturi de mine (ca şi toţi cei care mai cred într-o societate democratică) să NU protesteze în faţa DNA, nu ar ajuta la nimic şi ar da un semnal total greşit!

Eu merg maine şi de câte ori va fi cazul în faţa judecătorilor. Justitie adevarată poate fi făcută doar în sala Tribunalului (nu pe stradă, nu la TV, nu în alte locuri) - cu acuzarea prezentând probele pe care le consideră şi cu mine demonstrând că sunt nevinovat! Judecatorii vor decide, iar noi vom respecta aceste decizii!

Va mulţumesc pentru gândurile bune şi opiniile de susţinere - atât din partea celor care ţin la mine, cât şi din partea celor care luptă pentru niste principii (indiferent de persoana în cauză)! Acest sprijin contează pentru mine şi familia mea - NU însă demonstraţii în faţa DNA sau a altor instituţii publice!", a scris Victor Ponta.

* * *

Atât preşedintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, cât şi noul său purtător de cuvânt, Mirel Palada, îşi invită susţinătorii să iasă în stradă pentru a-l apăra pe fostul premier Victor Ponta de presupusele abuzuri ale procurorilor DNA, care, nu demult, l-au pus sub urmărire penală într-un nou dosar de corupţie.

Cei doi lideri PRU au distribuit pe contul lor de Facebook un eveniment intitulat Solidari cu Victor Ponta, creat pe pagina România Pozitivă - susţinem Victor Ponta, la care şi-au anunţat momentan prezenţa câteva sute de oameni.

"Comunitatea românilor care cred în nevinovăţia lui Victor Ponta şi doresc oprirea campaniei discreţionare condusă de instituţiile de forţă din România. Mâine poţi fi chiar tu victima sistemului", este mesajul transmis de organizatorii evenimentului.

Protestul ar urma să aibă loc marţi, pe 20 septembrie, între orele 19:00 şi 22:00, în faţa sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Capitală.

"Marţi seara [20 septembrie - n.r.] vă invităm sa apăraţi democraţia. Marţi seara vă invităm să apăraţi cel mai bun prim-ministru al Romaniei din ultimul timp de abuzurile poliţiei politice mascată în justiţie. Marţi seara vă invităm să fiţi alături de noi. Distribuiţi tuturor celor interesaţi. Arătaţi că sînteţi solidari cu Victor Ponta!", a fost mesajul transmis de Mirel Palada susţinătorilor săi.

La poza de profil a lui Mirel Palada - fostul purtător de cuvânt al lui Ponta - apare o imagine cu chipul fostului premier şi mesajul că acesta ar fi o victimă a poliţiei politice.

Protestul şi reacţia celor de la PRU vin în contextul în care, în cursul zilei de marţi, fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar în noul dosar "Tony Blair", acuzat fiind de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Alături de el a fost inculpat şi prietenul său Sebastian Ghiţă, proaspăt înscris în partidul lui Bogdan Diaconu, un partid care a devenit în ultima vreme casa multora dintre apropiaţii fostului premier. Ponta mai are un dosar pe rol - dosarul Turceni - Rovinari - iar Ghiţă are şi el şi alte dosare.

Merită menţionat că PRU duce o amplă campanie mediatică în jurul imaginii lui Victor Ponta [de la "Ajuaţi PRU să-l prindă pe Pokeponta", până la strânegerea de semnături pentru a-l numi la şefia Camerei Deputaţilor], pe care îl cheamă insistent să vină în partid, Bogdan Diaconu promiţându-i chiar scaunul de preşedinte fostului şef al PSD.

Se pare că ultima iniţiativă aflată acum pe agenda PRU este să-i scoată pe români în stradă pentru a-l apăra pe fostul premier de presupuse abuzuri ale procurorilor DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne