Forţa Civică: Este "absolut necesară" o declaraţie a Parlamentului despre Ucraina

Mihai Răzvan Ungureanu
Mihai Răzvan Ungureanu (Epoch Times România)

Partidul Forţa Civică consideră că fiind absolut necesară adoptarea unei declaraţii comune a celor două Camere ale Parlamentului României cu privire la situaţia din Ucraina.

"Ar fi fost, evident, mai bine că o astfel de declaraţie să fi fost adoptată deja în perioada în care manifestanţii pentru democraţie din Kiev şi din alte oraşe din Ucraina aveau atât de mare nevoie de semnale de solidaritate din partea prietenilor din întreaga lume. La momentul respectiv însă, cei care astăzi cheamă Parlamentul să se pronunţe pe acest subiect erau prea preocupaţi să se ameninţe reciproc cu ieşirea, respectiv datul afară de la guvernare, ca să mai fie atenţi la ce se întâmplă la graniţa României" se spune într-un comunicat ale Forţei Civice.

Forţa Civică avertizează că parlamentarii nu sunt interesaţi de acest subiect şi avertizează că orice întârziere este în favoarea PSD care să nu deranjeze "prietenilor de la Moscova."

"Chiar şi astăzi, schimburile de replici pe tema datei la care ar urma sa aibă loc această discuţie în Parlament nu dovedesc decât că subiectul ca atare nu îi interesează. Crin Antonescu nu urmăreşte altceva acum decât să dea impresia că munceşte. Pentru PSD şi pentru Victor Ponta, amânarea până miercuri a dezbaterii nu înseamnă decât speranţa ca, până atunci, Crin Antonescu poate nici nu va mai conduce Senatul României, ceea ce ar însemna că îşi pot face şi mai bine lecţiile, că pot controla un text care, precum comunicatele MAE pe acest subiect, să nu ajute pe nimeni şi, mai ales, să nu deranjeze cumva sensibilităţile prietenilor de la Moscova".

"Acesta este adevărul despre atitudinea faţă de interesul naţional manifestată de PSD şi PNL", reiterează comunicatul For'ei Civice, "acesta este nivelul de înţelegere al interesului naţional al celor care visează să ajungă în funcţia de Preşedinte al României sau care vin să ceară votul Parlamentului pentru un nou guvern!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne