Focar de Covid-19 la Spitalul Judeţean din Galaţi. Şefa ATI: Suntem obosiţi psihic, epuizaţi fizic, resemnaţi

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Un focar de Covid-19 a fost înregistrat la Spitalul Judeţean din Galaţi, unde 24 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus, iar cel puţin nouă pacienţi au fost infectaţi, anunţă Mediafax. Potrivit sursei citate, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Secţia Medicală 2 care a fost şi închisă pentru dezinfectare, iar medicii şi asistentele infectaţi au fost transferaţi pentru tratament la alte unităţi medicale din Galaţi.

Practic, este vorba despre o extindere a focarului căci săptămâna trecută numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus era de 11, iar acum a ajuns la 24.

Alte secţii în care au apărut cazuri de Covid-19 au fost Cardiologie, Chirurgie 2 şi la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Şefa secţiei ATI din Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi a transmis un mesaj în care vorbeşte despre epuizarea psihică şi fizică a cadrelor medicale de la această secţie.

Medicul Corina Manole, Şef Secţie ATI, a scris, duminică seara, pe Facebook, despre situaţia cadrelor medicale de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, care sunt extenuate dar şi dezamăgite. Potrivit medicului, secţia lor a fost „calul de povară al judeţului, la care unii se uită să vadă cât poate să mai ducă şi îi mai pun în cârcă”.

”Azi voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Judeţean. Obosiţi, epuizaţi, resemnaţi...Calul de povară al judeţului, la care unii se uită să vadă cât poate să mai ducă şi îi mai pun în cârcă. Azi despre Oameni, care după încheierea unei ture la ATI Covid, au nevoie de perfuzii şi oxigen ca să poată să o ia de la capăt. Oameni care s-au străduit să rămână sănătoşi pentru a putea trata cazurile critice din tot judeţul. Acum, vă spun că am obosit şi suntem dezamăgiţi. Ne-am făcut şi ne vom face datoria în continuare, până când vom mai putea...

Dar obosiţi psihic, epuizaţi fizic, resemnaţi. Singura Secţie ATI funcţională permanent din Judeţul Galaţi”, a fost mesajul publicat de dr. Corina Manole.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură