FBI avertizează că reţele ale Armatei chineze acţionează în 25 de oraşe americane

(Captură Foto)

Agenţia FBI a SUA a dezvăluit presei că o cercetătoare de rang înalt asociată cu armata chineză, căutată de agenţia federală din SUA, s-ar fi refugiat la consulatul chinez din San Francisco.

Anunţul celor de la FBI a fost urmat de alte ştiri şocante: Administraţia Trump a ordonat închiderea în regim de urgenţă a consulatului chinez la Houston - prima misiune diplomatică a Republicii Populare Chineze care a fost înfiinţată în SUA - acordând 72 de ore personalului pentru evacuare. Motivul oficial a fost că misiunea devenise un bârlog de spioni chinezi care acţionau pe teritoriul american.

În ultimele 18 luni, Departamentul de Justiţie a arestat mai mulţi cercetători chinezi şi i-a acuzat că furau secrete comerciale sau de cercetare trimiţând informaţiile în China. În prezent, regimul comunist de la Beijing se pregăteşte să riposteze împotriva SUA pentru închiderea consulatului de la Houston, publicaţia Wall Street Journal atrăgând atenţia că agenţiile americane se pregătesc să-i înlăture pe agenţii Partidului Comunist care se ascund şi lucrează în universităţile şi companiile din SUA.

Se presupune că membri ai armatei chineze lucrează în 25 de oraşe americane.

Nu este un secret faptul că universităţile şi cercetătorii americani au acceptat finanţări de miliarde de dolari prin programe precum cel intitulat „Mii de talente” derulat de Beijing.

Chiar la începutul scandalului generat de pandemia virusului Wuhan, un profesor extrem de cunoscut, Charles Lieber - şeful departamentului de chimie de la Harvard -, a fost inculpat pentru că nu a dezvăluit o parte din finanţare.