Erik de Vrijer (FMI): Se pot vedea evoluţii încurajatoare la Hidroelectrica

Epoch Times România
29.01.2013

Şeful misiunii FMI în România, Erik de Vrijer, a declarat marţi că Hidroelectrica "a fost condusă prost ani de zile" şi a terminat ajungând în insolvenţă, dar în prezent se pot vedea "evoluţii încurajatoare" la această companie.

"Se pot vedea evoluţii încurajatoare la Hidroelectrica. Aceasta a fost condusă prost ani de zile şi a terminat ajungând în insolvenţă. Acolo, administratorul înregistrează progrese importante. Această companie, condusă de o manieră bună, poate să ducă la rezultate promiţătoare", a menţionat Erik de Vrijer.

"Am înţeles că există o mare rezervă cu privire la privatizare şi un fel de idei preconcepute. Există această idee că, dacă o companie face profit, atunci nu este nevoie să te atingi de ea. Există un număr de privatizări de succes în România, de exemplu Petromul, companie care investeşte foarte mult şi este unul dintre cei mai mari contributori la buget", a mai spus şeful misiunii FMI în România.

Remus Borza a anunţat, în 17 ianuarie, că aproximativ 500 de angajaţi ai Hidroelectrica vor fi disponibilizaţi până la 30 iunie 2013, pentru a eficientiza activitatea companiei. Reprezentantul Euro Insol a mai spus că Hidroelectrica are în plan fuziunea celor opt Hidroserv-uri într-o singură entitate.

În ceea ce priveşte data la care Hidroelectrica ar putea ieşi din insolvenţă, ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat recent, la Realitatea TV, că acest lucru s-ar putea întâmpla până la sfârşitul primului semestru din acest an, adăugând că producătorul de energie a încheiat anul trecut cu un profit de 20 milioane de euro.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a intrat în insolvenţă în luna iunie 2012. Capitalul social al Hidroelectrica este deţinut de statul român prin Ministerul Economiei în proporţie de 80,0561% şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 19,9439%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor