Emilia Şercan, semnal de alarmă: Academia Română, completamente absentă din dezbaterea privind plagiatele

Emilia Şercan, jurnalistă specializată, printre altele, şi în demascarea înalţilor demnitari care au devenit doctori prin furt intelectual, a atras atenţia că Academia Română nu a participat deloc la dezbaterile pe tema plagiatelor.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Academia Română a fost instituţia completamente absentă din dezbaterea ultimelor luni pe chestiunea plagiatelor din mediul universitar, a remarcat jurnalista Emilia Şercan.

"Academia Română nu a avut o poziţie instituţională, chiar dacă unii membri au susţinut dezbaterile din spaţiul public centrate pe plagiate şi modificările legislative. Anul trecut, în toiul dezvăluirilor pe care le făceam despre plagiatul lui Gabriel Oprea şi al reţelei sale de doctori, preşedintele Academiei Române a girat prin propria prezenţă Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, în care sunt membri doi plagiatori, Oprea şi Apud Tobă", a scris jurnalista pe contul său de Facebook.

Astăzi, profesorul Dorin Isoc, iniţiatorul proiectului www.plagiate.ro, i-a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, prin care îi cere să îi dea afară pe plagiatorii din Academie, dar şi să retragă premiile acordate de Academie unor opere plagiate.

"Şi eu mă întreb acum, plină de naivitate, în Academia Română există plagiatori, iar Academia Română a acordat premii unor opere plagiate?", a adăugat Emilia Şercan.