Emanuel devine radical. Macron: lepra se răspândeşte în Europa
alte articole
Preşedintele francez Emmanuel Macron a denunţat ascensiunea populismului-naţionalist în Europa, susţinând că este o “lepră” nesuferită.
În timpul unui discurs susţinut în regiunea franceză Bretania, liderul globalist nepopular a criticat sentimentul eurosceptic, pro-suveranitate ce distruge în mod sistematic ordinea liberală europeană şi care ameninţă să alunge de la putere pe unul dintre cei mai mari susţinători ai acestei ordini – cancelarul german Angela Merkel, un aliat al lui Macron.
„Vă spun în cei mai gravi termeni: mulţi urăsc [UE], însă ei o urăsc de mult timp şi acum îi vedeţi cum se ridică, precum lepra, peste tot în Europa, în ţări unde am crezut că nu vor reapărea niciodată, în ţările învecinate”, a afirmat Macron, făcând o referire la noul guvern italian.
„Ei spun cele mai rele lucruri şi ne obişnuim cu asta. Ei fac provocări şi nimeni nu este îngrozit de acest lucru”, a continuat el, condamnând în acelaşi timp „naţionalismul renăscut şi graniţele închise, pe care unii le promovează”.
Unii oficiali italieni i-au răspuns imediat lui Macron, printre ei aflându-se şi ministrul de interne Matteo Salvini şi vicepremierul Luigi di Maio.
„Insultele bârfitorilor Macron şi Saviano nu mă afectează, ci îmi dau putere”, a scris Salvini pe Twitter. „În timp ce ei vorbesc, eu depun astăzi eforturi pentru a bloca traficul de [imigranţi] ilegali în Mediterană şi pentru a oferi înapoi italienilor vilele confiscate de mafioţi. Sunt cei care vorbesc, dar sunt şi cei care şi fac lucruri. Salutări”.
Di Maio a postat un screenshot cu remarcile lui Macron, adăugând: „Acestea sunt cuvinte pronunţate de Macron. Ele sunt ofensatoare şi nepotrivite. Adevărata lepră este ipocrizia celor care resping imigranţi din Ventimiglia şi urmăresc să facă imoral dreptul de a cere o distribuire corectă a imigranţilor. Solidaritatea fie este la nivel european fie nu există deloc”.
Coaliţia populistă care a preluat frâiele guvernului italian nu a pierdut timpul în privinţa implementării unor controale mai stricte asupra imigraţiei ilegale, respingând câteva ambarcaţiuni umanitare cu imigranţi.
Macron a fost unul dintre cei mai puternici critici ai deciziei Italiei de a interzice navei Aquarius să intre în porturile sale. Nava avea la bord 620 de imigranţi ridicaţi din apele africane.
Recent, Macron a îmbrăţişat ideea că între 150 şi 200 milioane de africani vor imigra în mod inevitabil în Europa în următorii 30 de ani şi a cerut să fie luate măsuri pentru ca blocul european să se pregătească pentru sosirea lor.