Elon Musk a încercat să vândă Tesla lui Apple, dar CEO-ul Tim Cook a refuzat să se întâlnească cu el

Musk, miliardarul proprietar al platformei de socializare X (Youtube - screenshot)
D.B.
03.12.2023

Într-un univers paralel, Tesla Inc. ar fi putut face parte din vastul imperiu al Apple Inc., dar această realitate alternativă se bazează pe o întâlnire între directorii executivi respectivi ai companiei, Elon Musk şi Tim Cook, care nu a avut loc niciodată, potrivit BENZINGA.

Sursa citată afirmă că, în urmă cu câţiva ani, în timpul celei mai dificile perioade a Tesla, Musk a luat legătura cu Apple în legătură cu o potenţială achiziţie, o mişcare care ar fi putut modifica traiectoriile ambelor companii, potrivit unei postări pe Twitter din 2020 al lui Musk, raportat de CNBC.

Era perioada de producţie a modelului 3 al Tesla, o perioadă plină de tensiuni financiare şi obstacole operaţionale pentru producătorul de vehicule electrice. Musk, în acele "cele mai întunecate zile", aşa cum le numeşte el, a încercat să iniţieze o conversaţie cu Cook despre achiziţionarea Tesla de către Apple. Dar, potrivit postării lui Musk, Cook a refuzat întâlnirea. În retrospectivă, refuzul pare a fi un moment crucial, mai ales având în vedere poziţia actuală a Tesla pe piaţă şi impactul revoluţionar asupra industriei auto.

Câteva luni mai târziu, Cook a oferit versiunea sa asupra evenimentelor.

"Ştiţi, nu am vorbit niciodată cu Elon. Şi există o mulţime de companii de la care am fi putut cumpăra în momente diferite, probabil. Dar mă simt foarte bine în legătură cu locul în care ne aflăm astăzi", a declarat Cook, potrivit IndiaTimes.

Comentariile lui Cook indică fie faptul că nu a ajuns la el propunerea, fie că a ignorat-o în mod intenţionat.

"Nu-mi amintesc să fi fost aşa. Dar el a spus că da, aşa că presupun că este corect", a adăugat Cook.

Incidentul ridică întrebări cu privire la ceea ce ar fi putut fi o uniune transformatoare în lumea tehnologiei şi a automobilelor. Pentru Musk, a fost o căutare a unui salvator în timpul fazei tulburi a Tesla. Pentru Cook şi Apple, a fost poate o răscruce de drumuri, alegând să păstreze cursul cu strategiile şi dezvoltarea produselor existente, mai degrabă decât să se aventureze pe un teritoriu neexplorat în domeniul auto.

Privind retrospectiv, decizia lui Cook de a nu da curs ofertei lui Musk pare a fi un punct de cotitură semnificativ. Ea evidenţiază natura imprevizibilă a industriei tehnologice, unde incertitudinea de astăzi poate duce la succesul de mâine. De atunci, călătoria Tesla a fost o ascensiune fulminantă.

În industria tehnologică, potenţialele parteneriate sunt explorate în permanenţă, iar ceea ce ar putea părea o oportunitate ratată poate duce la căi independente de succes monumental.

Companiile oferă oportunităţi la nivel de bază, unde nou-veniţii pot investi, inova şi pot deveni, potenţial, următoarea mare istorie de succes. La fel cum Tesla a ieşit din dificultăţi devenind un lider în domeniul său, orice nou-venit în industria tehnologică ar putea să se ridice potenţial la performanţă, fie independent, fie prin parteneriate strategice şi achiziţii.

Peisajul tehnologic este dinamic şi plin de posibilităţi, unde mica întreprindere de astăzi ar putea fi titanul industriei de mâine sau parte a unei întreprinderi şi mai mari, reflectând potenţialul drum pe care ar fi putut să îl urmeze Tesla şi Apple.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor