Elevi ucişi de o mină de teren în estul Ucrainei

Trei băieţi au fost ucişi şi un al patrulea a fost rănit când au declanşat accidental o mină în estul Ucrainei, au susţinut oficiali separatişti. Copiii mergeau la o şcoală în oraşul controlat de separatişti Horlivka.
Luptători separatişti pro-ruşi în Doneţk, estul Ucrainei, 1 iunie 2016. (Captură Foto)
Andrei Popescu
01.10.2018

O explozie a unei mine de teren în estul Ucrainei a luat viaţa a trei elevi, a declarat duminică primarul oraşului Horlivka controlat de separatişti, Ivan Prihodko.

“Ei au găsit o casă abandonată şi au dorit să se joace. Ne confruntăm în mod constant (cu problema minelor de teren) şi cred că este un lucru ce va continua pentru o anumită perioadă de timp”, a adăugat el, potrivit Deutsche Welle.

Băieţii, cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, au călcat accidental pe o mină de teren într-o regiune în care au avut loc lupte puternice de când conflictul dintre forţele Kievului şi separatiştii susţinuţi de Rusia s-a amplificat în 2014.

Explozia a rănit un al patrulea băiat, în vârstă de 10 ani, care este acum tratat la spital pentru răni provocate de şrapnel.

Informaţia a fost confirmată de unul dintre liderii separatişti, Denis Puşilin, şi de Eduard Basurin, şeful apărării autoproclamatei Republici Populare Doneţk.

Toţi cei patru băieţi mergeau la o şcoală din Horlivka, un oraş controlat de separatişti şi situat la aproximativ 38 km nord de linia frontului.

Separatiştii şi forţele Kievului au căzut de acord la sfârşitul lunii august să se închei un armistiţiu pentru a permite copiilor din zonele disputate să meargă la şcoală. Totuşi, acordul a fost pus în pericol când explozia unei bombe în centrul oraşului Doneţk l-a ucis pe liderul regiunii cu acelaşi nume şi controlate de separatişti, Alexander Zaharcenko. Separatiştii au învinuit agenţi ucraineni pentru acel atac.

Sâmbătă, trei persoane au fost rănite într-o altă explozie în Doneţk, inclusiv un candidat pentru funcţia lui Zaharcenko.

Peste 10.300 de persoane au fost ucise în conflictul din estul Ucrainei, care a izbucnit în aprilie 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor