Elena Udrea: „Alegerile din 25 mai au trezit la realitate liderii de centru-dreapta”

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Marea învinsă a alegerilor europarlamentare, Elena Udrea, al cărei partid a obţinut un scor mai mic la alegeri decât Mircea Diaconu, candidatul Antenei 3, a remarcat marţi, o trezire la realitate a dreptei sub duşul rece al victoriei obţinute de alianţa PSD-PC-PUNR.

Minimizată (cel puţin momentan) de Vasile Blaga, preşedintele PDL, care a catalogat-o frustrată şi a explicat că unificarea dreptei înseamnă în primul rând o înţelegere între PDL şi PNL, după care, dacă acest demers reuşeşte restul partidelor vor veni, şi ignorată şi de Crin Antonescu, care mizează tot pe PDL, declarând că nu are de gând să "anvizajeze" o discuţie cu ea, Elena Udrea a reiterat faptul că este nevoie ca dreapta să construiască un singur proiect:

"Aş vrea ca liderii de centru-dreapta să mă contrazică şi să avem un proiect comun înainte de alegerile din toamnă care să însemne şi succesul opoziţiei la PSD, să însemne câştigarea prezidenţialelor de către partidele care sunt în opoziţie. Noi, cei de la Mişcarea Populară, susţinem ceea ce am susţinut de foarte mult timp, încă de foarte mult timp, de un an de zile. Este nevoie de un proiect unit pentru a putea învinge în toamnă aceasta candidatul PSD. Faptul că alegerile din 25 mai au trezit la realitate liderii de centru-dreapta e un semn bun. După aceste alegeri care au arătat o dreaptă fărâmiţată, liderii de centru-dreapta par că vor într-adevăr să construiască pentru la toamnă un singur proiect", a declarat Udrea la Realitatea TV.

„Cred că acum ar trebui să trecem peste toate orgoliile, supărările din trecut. Pentru interesul acestei ţări cred că putem construi un proiect care să nu fie legat de persoane şi în noiembrie să ne regăsim în spatele unui candidat puternic şi să câştigăm”, a mai afirmat Udrea, la câteva ore după ce declara "amar", pe contul său de Facebook, că partidele de centru-dreapta nu se vor uni:

„Partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu până la alegerile din toamnă. Sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor şi prea slabe caracterele pentru a le depăşi, fie şi în ideea măreaţă de a învinge PSD-ul la prezidenţiale”, scria Udrea luni dimineaţă pe contul său de Facebook.

„De aceea, ca unul dintre foarte puţinii care chiar au încercat concret şi încearcă şi acum să realizeze o coaliţie a forţelor anti PSD, vă spun că nu mai cred că este posibil. Poate o înţelegere punctuală pentru turul doi al prezidenţialelor. Merge şi aşa, până la urmă, dar măcar hai să vedem fiecare bârnă din ochiul propriu înainte de a vedea paiul din ochiul celuilalt!”, îşi încheia Udrea postarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne