Eduard Hellvig vorbeşte despre adoptarea legilor Big Brother

Eduard Hellvig
Eduard Hellvig (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Eduard Hellvig, propus de preşedintele Klaus Iohannis la şefia SRI, Eduard Hellvig, a declarat marţi, la finalul audierii în Comisia de control a serviciului, că adoptarea legilor Big Brother ar putea fi posibilă într-o perioadă de 3-6 luni, acest lucru necesitând însă medierea preşedintelui.

"Cred că la momentul ăsta trebuie să găsim un răspuns cu privire la cele trei legi. Trebuie să găsim un răspuns care să satisfacă drepturile şi libertăţile civile ale cetăţeanului, dar pe de altă parte trebuie să răspundă şi capacităţii de funcţionare a instituţiei SRI. Sunt nişte legi extrem de importante pentru corpul profesional", a declarat Eduard Hellvig, citat de agenţia Mediafax.

"Din ce am văzut şi eu în dezbaterea publică este clar că e o necesitate majoră. Nu vă ascund faptul că am discutat cu preşedintele Iohannis acest subiect, pentru că este unul dintre lucrurile care ar putea să apară pe agendă chiar în imediata perioadă după ce voi fi ales. Sunt convins că prin medierea preşedintelui, prin respectarea acestor două principii de care v-am spus, drepturi şi libertăţi civile pentru cetăţean şi capacităţi operaţionale pentru SRI, trebuie să găsim cât mai repede o soluţie pentru cele trei legi", a adăugat liberalul.

Întrebat în cât timp crede că ar fi posibilă adoptarea legilor Big Brother, Eduard Hellvig a replicat: "Am o speranţă că între trei şi şase luni vom rezolva această problemă".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.