Eduard Hellvig vorbeşte despre adoptarea legilor Big Brother

Propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru şefia SRI, Eduard Hellvig, a declarat marţi, la finalul audierii în Comisia de control a serviciului, că adoptarea legilor Big Brother ar putea fi posibilă într-o perioadă de 3-6 luni, acest lucru necesitând însă medierea preşedintelui.
Andrei Pricopie
24.02.2015

alte articole

Eduard Hellvig (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
24.02.2015

Eduard Hellvig, propus de preşedintele Klaus Iohannis la şefia SRI, Eduard Hellvig, a declarat marţi, la finalul audierii în Comisia de control a serviciului, că adoptarea legilor Big Brother ar putea fi posibilă într-o perioadă de 3-6 luni, acest lucru necesitând însă medierea preşedintelui.

"Cred că la momentul ăsta trebuie să găsim un răspuns cu privire la cele trei legi. Trebuie să găsim un răspuns care să satisfacă drepturile şi libertăţile civile ale cetăţeanului, dar pe de altă parte trebuie să răspundă şi capacităţii de funcţionare a instituţiei SRI. Sunt nişte legi extrem de importante pentru corpul profesional", a declarat Eduard Hellvig, citat de agenţia Mediafax.

"Din ce am văzut şi eu în dezbaterea publică este clar că e o necesitate majoră. Nu vă ascund faptul că am discutat cu preşedintele Iohannis acest subiect, pentru că este unul dintre lucrurile care ar putea să apară pe agendă chiar în imediata perioadă după ce voi fi ales. Sunt convins că prin medierea preşedintelui, prin respectarea acestor două principii de care v-am spus, drepturi şi libertăţi civile pentru cetăţean şi capacităţi operaţionale pentru SRI, trebuie să găsim cât mai repede o soluţie pentru cele trei legi", a adăugat liberalul.

Întrebat în cât timp crede că ar fi posibilă adoptarea legilor Big Brother, Eduard Hellvig a replicat: "Am o speranţă că între trei şi şase luni vom rezolva această problemă".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor