Edilii introduc o taxă pentru promovarea staţiunii Mamaia. Cine trebuie să plătească

Litoralul românesc
Litoralul românesc (Epoch Times România)

Proprietari de hoteluri, moteluri, pensiuni, cazinouri, magazine, farmacii, ateliere foto sau spălătorii auto şi cei care deţin apartamente în Mamaia vor fi obligaţi să achite o taxă pentru promovarea staţiunii. Iniţiativa aparţine edililor care vor să strângă bani pentru promovare şi îi vor taxa pe proprietarii de imobile cu sume cuprinse între 100 şi 4.000 de lei anual.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a afirmat că proiectul referitor la noua taxă va fi supus aprobării în următoarea şedinţă a Consiliului Local, după ce a fost discutat în prealabil cu Asociaţia Patronală Mamaia. O treime din suma care va fi colectată va reveni Primăriei, iar restul va ajunge la Asociaţia Patronală.

"O să punem, în şedinţa viitoare de Consiliu Local, o taxă de promovare pentru toţi agenţii economici care lucrează în staţiunea Mamaia, inclusiv deţinătorilor de apartamente. Este o taxă discutată cu Asociaţia Patronală din Mamaia. Împreună cu ei s-a făcut pe zone, pe genuri de activităţi care se desfăşoară acolo. Din taxa asta de promovare 30 la sută o să revină Primăriei, bani pe care noi o să-i cheltuim la promovare şi 70 la sută o să rămână la Asociaţia Patronală, unde s-a făcut un comitet şi urmează să-i cheltuiască în târgurile de turism specifice lor şi unde se duc ei şi vor să fie prezenţi", a declarat Radu Mazăre.

Cei 1.000 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în Mamaia şi proprietarii de apartamente în staţiune vor fi obligaţi să plătească noua taxă.

Ce prevede proiectul primăriei

Cuantumul taxei va fi diferit în funcţie de categoria de contribuabili:

- proprietarii de hoteluri şi cazinouri ar urma sa plătească 4.000 de lei pe an

- unităţile de alimentaţie publică - 3.500 de lei pe an

- moteluri, vile turistice, cabane, bungalouri, sate de vacanţă, campinguri, pensiuni - 3.000 de lei pe an

- farmacii, ateliere foto, săli de jocuri, spălătorii auto - 2.000 de lei pe an

- comercianţii ambulanţi - între 400 şi 1.000 de lei pe an

- proprietarii de locuinţe - 100 de lei pe an.