După ce a propus un pact de neagresiune, Preda primeşte „atenţia” liderilor PDL

Europarlamentarul Cristian Preda
Europarlamentarul Cristian Preda (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda a făcut apel joi, în contextul campaniei pentru alegerile europene, la încheierea unui pact de neagresiune între listele care se revendică de la PPE, mai precis PDL, PMP, PNŢCD şi Forţa Civică. Cei de la PDL nu au privit cu ochi buni iniţiativa acestuia şi prin vocea lui Cătălin Predoiu şi Cezar Preda şi-au exprimat dezaprobarea într-un mod mai plastic.

„M-aş bucura dacă domnii T. Stolojan, care conduce lista PDL, A. Pavelescu, cap de listă la PNŢCD, şi M.R. Ungureanu, aflat în fruntea listei FC, vor răspunde acestei solicitări în cursul zilelor următoare”, declara atunci Preda.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a răspuns vineri apelului lui Cristian Preda acuzându-l pe acesta de ipocrizie.

„Partide care se revendică de la PPE sunt PDL şi UDMR. Dl. Preda nu are din păcate credibilitatea de a propune ceva constructiv. Cred că semnalele pe care le-a dat în urma atacurilor sub-urbane îndreptate împotriva colegilor din partidul care l-a propulsat în Parlamentul European, adică PDL, l-au făcut să intre în panică. Dl. Preda a alergat ca să prindă un loc pe listele pentru europarlamentare pe la mai multe partide, şi-a găsit locul şi cred că asta este limita domniei sale. Colaborări pe Dreapta se pot face, dar cu oameni pe care te poţi baza”, a declarat Cătălin Predoiu, pentru EvZ.

În replică, Cristian Preda a declarat: „Am propus ieri (joi - n.r.) tuturor partidelor româneşti din PPE un pact de neagresiune în perspectiva alegerilor europarlamentare. Răspunsul PDL a venit astăzi prin Cezar Preda şi Cătălin Predoiu, care au folosit la adresa mea şi a colegilor din PMP expresii precum "mincinoşi ordinari, ipocriţi şi perfizi" sau "oameni lipsiţi de credibilitate" şi "intraţi în panică". Nu voi raspunde acestor atacuri, ci le voi redirecţiona către PSD şi Guvernul Ponta. Am convingerea că adversarul nostru, al celor din PDL şi PMP, este dottore”.

Pe de altă parte liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu i-a transmis lui Preda că formaţiunea pe care o reprezintă „nu s-a implicat nicio clipă în atacurile personale din ultima vreme care au vizat membri ai partidelor de centru-dreapta”,

„Aceasta a fost grija altora. Noi am fost ocupaţi cu lucruri serioase. Nici vorba de agresiune! Am demonstrat că lupta noastră e cinstită şi se duce cu alte arme. Oare este nevoie să semnăm un pact acolo unde există bun simţ şi onoare?”, a întrebat MRU.

În ceea ce-l priveşte PNŢCD, preşedintele formaţiunii Aurelian Pavelescu, a declarat că este de acord cu pactul propus de Preda, şi a adăugat „că s-a făcut o imensă eroare că aceste partide nu au mers într-o coaliţie, eroare ce va fi plătită greu pentru că votul se împarte”.