Dumitru Alaiba: Lucrările de construcţie a traseului Chişinău-Ungheni sunt o batjocură

Pentru lucrările de reparaţie a drumului Chişinău-Ungheni se plătesc un milion de euro pe kilometru, însă acesta este reparat cosmetic, are fisuri, găuri, iar în loc de acostament - noroi şi băltoace, atenţionează deputatul blocului ACUM.
Ştefan Sârbu
14.05.2019

Deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba solicită Ministerului Economiei şi Infrastructurii de la Chişinău informaţii despre mersul şi calitatea lucrărilor de construcţie a drumului Chişinău – Ungheni care a început în 2014 şi urmau a fi finisate în 2016, însă din cauza gestionării proaste a proiectului de către autorităţi nu este gata nici în prezent.

În cadrul unui „protest antrenament”, politicianul împreună cu alţi câţiva ciclişti au mers sâmbătă cu bicicleta şi au inspectat traseul Chişinău-Ungheni cu lungimea de 100 km. Astfel, aceştia au stabilit că drumul este reparat cosmetic, are fisuri, găuri, iar în loc de acostament - noroi şi băltoace.

„Lucrările deseori înseamnă pur si simplu un strat de asfalt deasupra la cel vechi. Din urmă deja se strică. Plătim 1 milion de euro pe kilometru. Au tot fost amânări, iar ultima - la sfârşitul lui 2019. Am dubii că va fi terminat în 2019. Iar după ce va fi "terminat" va trebui să începem din nou reparaţia. Şi din nou să plătim din banii noştri. Pentru ca aceste lucrări sunt o batjocură”, a adăugat deputatul ACUM.

În concluzie, Dumitru Alaiba şi-a exprimat speranţa că cineva va răspunde pentru risipa de bani şi pierderea de timp. În opinia acestuia, responsabili pentru gestiunea proastă a proiectului se fac Ministerul Economiei şi Infrastructurii şi Administraţia de Stat a Drumurilor. „Vreau să văd cine va semna darea în exploatare a lucrărilor. Avem o ţară frumoasă. Din păcate, instituţiile sunt temporar ocupate de hoţi.”

Potrivit mold-street.com, în 2018 urmau să fie implementate cinci proiecte de investiţii externe prevăzute în cadrul proiectelor „Susţinerea Programului în sectorul drumurilor” şi „Reabilitarea drumurilor locale”. Dar din cele 1,33 miliarde lei preconizate, au fost executate mai puţin de jumătate - doar 557,2 milioane lei, sau 41,8% din planul de finanţare aprobat de Ministerul Finanţelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor