Dragobetele la Muzeul Satului
alte articole
Denumit în calendarul popular şi ”Cap de primăvară”, Dragobetelui îi este proprie, conform credinţelor populare, renaşterea naturii. „Odată cu natura, reînvia şi iubirea, iar Dragobetele marca ziua în care întreaga suflare sărbătorea înnoirea firii şi se pregătea pentru venirea primăverii”.
Programul manifestării cuprinde activităţi pentru întreaga familie: teatru de umbre pentru cei mici, tradiţii de Dragobete cu grupul de datini şi obiceiuri "Cucii", din comuna Brăneşti, judeţul Ilfov, melodii de dor şi de dragoste interpretate de Sabrina Diacov (Liceul Iulia Haşdeu), prelucrări folclorice dăruite de grupul de muzică veche Muzodava – Ploieşti – primul concert la Muzeul Satului, concurs de poezii de dragoste, hore strămoşeşti împreună cu Şcoala de dans românesc Larisa şi Marin Barbu.
În cele trei zile de sărbătoare, se pot târgui frumoase creaţii ale meşterilor populari, mărţişoare speciale şi originale, dar şi produse din bucătăria tradiţională.
Vizitatorii care îşi sărbătoresc onomastica – Draga, Drăguţa, Dragoş, Drăgan sau ziua de naştere - au acces gratuit în muzeu.
Programul poate fi consultat aici