Dragnea: Votul în cazul Udrea, o "acţiune organizată de PDL" pentru a respinge solicitările Justiţiei

Votul parlamentarilor privind încuviinţarea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea, dar nu şi a arestării preventive a acesteia, este o manevră a PDL, susţine Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Votul din Parlament asupra cererilor DNA în cazul Elenei Udrea a fost o "acţiune organizată de PDL" pentru a respinge solicitările Justiţiei, este de părere preşedintele PSD Liviu Dragnea, relatează Agerpres.

"Acolo a fost o acţiune organizată, o spun foarte clar şi răspicat, prin care s-a stabilit ca cererile justiţiei, cele două cereri de reţinere şi de arestare, să fie respinse. Puteau să fie câte urne doriţi dvs, puteau să fie şapte voturi, nu unul. (...) A fost o acţiune organizată de PDL, la care sigur au mai găsit aliaţi. (...) Ce au făcut alaltăieri în Parlament a fost ceva ruşinos.

E un partid care are un limbaj dublu, care este ipocrit, îmi pare rău să spun asta, m-am abţinut foarte mult, dar nu e în regulă. Ori se hotărăsc şi ei să înţeleagă că nu se mai poate face politică în felul ăsta, şi atunci vom avea o colaborare corectă pe teme mari ale ţării, ori înseamnă ca ei rămân ancoraţi în trecut şi o să colaboreze ei între ei", a declarat Liviu Dragnea.

Şeful social-democraţilor PSD a anunţat că va avea o discuţie pe această temă şi în cadrul Coaliţiei de guvernare pentru a vedea dacă toate partidele membre au "acelaşi mod de a face politică".

"Voi dori să avem o discuţie să vedem dacă toţi avem acelaşi mod de a face politică, dacă înţelegem la fel să facem politică, pentru că nu cred că aşa trebuie să funcţioneze lucrurile", a adăugat Liviu Dragnea.

Cu o zi în urmă, şefa PNL Alina Gorghiu a afirmat că votul în cazul Udrea este urmarea unei înţelegeri obscure între Victor Ponta, Elena Udrea, Traian Băsescu şi Gabriel Oprea.

"Rezultatul este unul care pe mine mă surprinde, suspectez şi eu ca şi mulţi alţii că rezultatul votului este urmarea unei înţelegeri categorice între Ponta, PSD, Udrea, Băsescu, Oprea. Indiferent de cine a fost condus PSD, să ştiţi că a avut acelaşi comportament şi aceleaşi metehne anti-justiţie şi pro-corupţie. Indiferent de variantă, PSD a apărat în Parlament în permanenţă interesele Elenei Udrea şi ieri la vot s-a văzut acest lucru, acesta fiind codul de conduită al PSD-ului", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Alina Gorghiu.

Întrebată cum comentează însă faptul că, potrivit unor surse politice, nu toţi parlamentarii liberali ar fi votat miercuri cu bilele la vedere, Alina Gorghiu a replicat că PNL a afirmat că membrii partidului său au avut un comportament corect şi nu a existat "niciun fel de emoţie" privind conduita acestora.

"Ca toţi parlamentarii liberali, eu am stat în prima bancă şi am văzut tot, nu ştiu cum se vede din spate, au votat cu bilele deasupra urnei. Problema nu este a PNL-ului (...) şi dacă toţi parlamentarii PNL ar fi votat pentru doamna Udrea şi împotriva cererilor Justiţiei, era insuficient pentru că noi suntem minoritate în Parlament.

Dacă PSD-UNPR, ALDE ar fi votat aşa cum au anunţat, lucrurile erau în regulă, dar să ştiţi că parlamentarii PNL au avut de data aceasta un comportament corect şi nu a existat niciun fel de emoţie privitor la conduita noastră", a adăugat Alina Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne