Salariu fabulos de 20.000 de euro pe lună. Ioana Petrescu, pe cale să devină noul vicepreşedinte al BEI

Fostul ministru de Finanţe, Ioana Petrescu, ar putea deveni în curând noul vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI) în locul lui Mihai Tănăsescu, un job remunerat cu nu mai puţin de 20.000 de euro pe lună.
Ioana Petrescu
Ioana Petrescu (Eugen Horoiu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
29.10.2015

Aflat în concediu prelungit din octombrie 2014, după ce au apărut informaţii cu privire la implicarea sa în scandalul Microsoft, fostul ministru Mihai Tănăsescu ar putea fi în curând înlocuit în funcţie de Ioana Petrescu, relatează zf.ro.

Propunerea a fost trimisă deja la Luxemburg, iar în perioada următoare vor mai fi transmise, la cererea BEI, o serie de documente, a anunţat actualul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Ioana Petrescu a fost propunerea premierului Victor Ponta pentru a reprezenta România la BEI şi a fost discutată inclusiv la Cotroceni, având în vedere că este o poziţie de reprezentare externă, care revine României în urma negocierilor politice la nivelul Uniunii Europene şi nu în urma unui concurs.

Dacă va ajunge pe această poziţie, Ioana Petrescu poate rămâne până când se termină mandatul alocat României, adică aproximativ un an.

Potrivit variantei oficiale transmise de b1.ro, Ioana Petrescu l-a cunoscut pe Victor Ponta în Washington, în 2012, în cadrul unei întâlniri cu economiştii de la American Enterprise Institute, unde aceasta lucra.

Cei doi au continuat să ţină legătura, timp în care Petrescu, cea care mai târziu avea să susţină reducerea CAS cu "tot sufletul ei", obişnuia să-i dea sfaturi premierului.

Aşa se face că în septembrie 2013 Ioana Petrescu a devenit consilier al premierului Ponta pe probleme fiscale şi, ulterior, în intervalul martie-decembrie 2014, a ocupat funcţia de ministru de Finanţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor