Dragnea, "victimă" a celor ce nu vor o Românie stabilă

Condamnat la închisoare cu suspendare şi trimis în judecată într-un alt dosar, Liviu Dragnea a insinuat, din nou, că este victimă a celor ce nu-şi doresc o Românie puternică, motiv pentru care-l atacă pe el, inclusiv prin instrumente judiciare, astfel încât să destabilizeze PSD.
Loredana Diacu
20.09.2017

alte articole

Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
20.09.2017

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, marţi, că partidul său reprezintă "o ţintă" iar cei care vor să îl distrugă pe motiv că nu doresc o Românie prea stabilă, îi atacă liderul "cu instrumente judiciare şi cu instrumente şi acţiuni de poliţie politică vizibile."

"Au fost mulţi membri PSD, alţii din conducere, alţii pe lângă, cărora li se inoculase ideea "nu se acceptă un PSD mai mare de 20%, pentru că este un partid prea puternic, ţara devine prea stabilă şi nu este agreată această situaţie". Şi asta n-o scot din cărţi, mulţi colegi o ştiu. Şi Vali Zgonea regretă că s-a lăsat păcălit. S-a încercat atunci să fie făcut instrument de către unii, eu am înţeles că a înţeles. E dureros pentru el că a înţeles cu costuri, dar eu sper să îi fie bine lui Vali, pentru că am senzaţia că se doreşte să fie pedepsit pentru că n-a reuşit planul atunci. Deci miza este PSD-ul. Când nu poţi să baţi PSD-ul cu arme politice, constituţionale, legale — şi este foarte greu de bătut, pentru că s-a consolidat un eşantion mare de populaţie—, îţi rămâne doar un singur lucru, şi anume să-l distrugi. Cum să-l distrugi? Eliminând liderul, atacând liderul, cu instrumente judiciare şi cu instrumente şi acţiuni de poliţie politică vizibile", a susţinut Dragnea, preluat de Agerpres, la România TV.

Cât despre Adrian Ţuţuianu, înlăturat de la conducerea MApN după ce a făcut public faptul că armata nu are bani de solde în septembrie şi le va da eşalonat, Dragnea a opinat că acesta nu a fost parte a unei conspiraţii, ci "a făcut o greşeală foarte mare, lăsându-se păcălit probabil sau fiind neglijent, lăsând să iasă un comunicat de presă care putea să arunce în aer guvernarea".

"Putea să producă o stare de instabilitate în armată şi nu numai, în întreaga societate, şi o temere foarte mare că statul român nu mai are bani să-şi plătească ofiţerii, subofiţerii şi toţi lucrătorii din armată. În minutul în care a ieşit comunicatul, Adrian Ţuţuianu avea nişte întâlniri oficiale", a explicat Dragnea.

Nu în ultimul rând, liderul PSD a mai vorbit despre o obsesie a eliminării sale şi a acuzat existenţa unui "regim de poliţie politică:

"Noi de fapt ne referim la un grup de oameni care conduc nişte instituţii din sistemul public şi care le conduc prin metode care ţin de un regim de poliţie politică. (...) Este o obsesie, nu este niciun dubiu (n.r. a lichidării lui Dragnea). Ştiu multe cazuri de oameni care au fost chemaţi, cu care nu am vorbit în viaţa mea, şi care îmi trimiteau prin cunoştinţe comune că, fiind citaţi ca martori sau suspecţi din diverse cazuri, invariabil erau întrebaţi 'spune şi despre Dragnea ceva' ", a susţinut liderul PSD.

Reamintim că Dragnea a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumlui din 2012, iar acum are un nou dosar pe rol, dosar în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals. Culmea coincidenţei, de când cu dosarul respectiv, politicul a fost profund preocupat de problema abuzului în serviciu, dând OUG 13 prin care stabilea prag şi, ulterior, zbătându-se din răsputeri să pună în operă ideea pragului, invocând o recentă decizie a CCR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor