Coldea iese la lumină: Ceea ce am văzut nu sunt dezvăluiri, ci dezinformări şi minciuni ordinare

Acuzaţiile lansate public de fostul colonelul SRI Daniel Dragomir, personaj cercetat în dosarul "Black Cube" care vizează spionarea şi hărţuirea şefei DNA, nu sunt nici dezvăluiri, nici informaţii, ci dezinformări şi minciuni ordinare, a reacţionat fostul număr doi din Serviciu, Florian Coldea.
Florian Coldea (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
19.09.2017

Există forţe interne şi externe care şi-ar dori servicii româneşti inhibate şi retrase în cazarmă, pentru ca unii să îşi realizeze planurile şi obiectivele care nu au nimic de-a face cu interesele României, a declarat fostul prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea, într-un interviu acordat Ziare.com.

"Dragomir nu a fost niciodată adjunctul meu şi nici consilierul meu. Era unul dintre zecile de ofiţeri cu funcţie, grad şi pregătire similare care nu a mai interacţionat profesional în mod direct cu mine. Ceea ce am văzut public nu sunt nici dezvăluiri, nici informaţii, ci dezinformări şi minciuni ordinare, iar Serviciul a făcut deja precizările necesare. Am văzut un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă. Cei care îl folosesc azi pe Dragomir în jocurile lor josnice vor sfârşi prin a constata că au fost ei înşişi folosiţi", a precizat Coldea.

În această cheie, generalul SRI ridică următoarea întrebare: "dacă el avea cunoştinţă despre aşa-zise abuzuri sau ilegalităţi încă din perioada în care era ofiţer activ, de ce nu le-a adus de atunci la cunoştinţă instituţiilor abilitate? De ce nu a făcut-o după plecarea din instituţie, în ultimii patru ani, şi a aşteptat acest moment?"

Potrivit fostului prim-adjunct al directorului SRI, Dragomir avea mai multe opţiuni care sunt la îndemâna oricărui cetăţean de bună credinţă: "departamentul de securitate internă al SRI, care nu se află sub coordonarea mea, Comisia SRI din Parlament, CSAT, organele de aplicare a legii, CSM sau orice altă instituţie abilitată de lege să verifice aceste alegaţii. Recunosc acest mod de operare".

"Nu am avut birou la DNA. Am fost implicat în activităţi de cooperare cu procurori ai Ministerului Public, deci inclusiv cu DNA, în limita atribuţiilor noastre legale. Nu am ordonat arestări. La mine în birou nu au fost ofiţeri acoperiţi. Nu există rechizitorii scrise de vreun ofiţer SRI. Afirm din nou, cu toată tăria, cu toată responsabilitatea funcţiei pe care am avut-o şi cu întreaga răspundere legală, că nu există ofiţeri acoperiţi în justiţie. Nu există ofiţeri acoperiţi în politică", a mai precizat Coldea.

Reamintim că Dragomir îl acuza recent pe fostul număr doi din SRI că ar fi ordonat arestări şi că acesta colabora cu şefa DNA pentru a obţine sentinţe favorabile în justiţie. "Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie", a susţinut colonelul, adăugând că orice serviciu foloseşte inclusiv "acoperiţii" în presă, iar pe "câţiva care au răspuns la ordinele binomului" i-a cunoscut şi el.

"Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. SRI dădeau biletele şi erau dictate complete de judecată. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Dumbravă [şeful Direcţiei Juridice a SRI - n.r.] sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. A fost şi prin şantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia", a afirmat Dragomir.

Reamintim că Dragomir este cercetat în dosarul Black Cube pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei.

Pentru a citi integral interviul acordat de generalul Florian Coldea intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor