Predoiu: După "capitalismul de cumetrie" al lui Iliescu, Dragnea vrea capitalism construit în jurul bugetului

Mentalitatea economică a PSD a rămas aceeaşi: racordarea la bugetul de stat şi prosperitatea câtorva aşa-zişi capitalişti, favorizaţi politic, pe seama comenzilor preferenţiale, de fapt, pe seama intereselor celor mulţi, a acuzat liberalul Cătălin Predoiu.
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Până acum în ţara noastră nu a existat un capitalism adevărat, ci doar surogate promovate de stânga PSD-istă sau de birocraţia de stat poreclită "tehnocraţie", care au pervertit termenul de capitalism, a declarat vineri, cu ocazia reuniunii anuale "Liga Aleşilor Locali", deputatul PNL Cătălin Predoiu.

"Există un punct în care ne despărţim fundamental de rivalii noştri din PSD. Dl. Dragnea spune că vrea să facă mai multe companii de stat. Greşit! Noi vrem să facem mai multe investiţii şi să sprijinim antreprenorii, firmele româneşti mici şi mijlocii prin dereglementare, fiscalizare rezonabilă şi politici de investiţii. După "capitalismul de cumetrie" construit de dl. Iliescu, dl. Dragnea vrea acum să ne facă un capitalism de stat construit în jurul bugetului de stat.

Mentalitatea economică a PSD a rămas aceeaşi: racordarea la bugetul de stat şi prosperitatea câtorva aşa-zişi capitalişti, favorizaţi politic, pe seama comenzilor preferenţiale, de fapt, pe seama intereselor celor mulţi. Pentru mine, Sebastian Ghiţă nu este un capitalist adevărat, pentru că-şi lua comenzi de stat după ce bea cafele cu ex Premierul Ponta şi alţii, pe care nu-i numesc aici, dar pe care îi cunoaştem", a declarat Cătălin Predoiu.

Liberalul susţine că, pentru el, capitalişti adevăraţi sunt antreprenorii Ion, Gheorghe, Istvan, Mihai etc, care pe riscul şi munca lor, prin iniţiativă şi inovaţie, creează un loc de muncă şi generează profituri de la clienţi privaţi obţinuţi prin competiţie corectă.

"Noi n-am avut până acum în România un capitalism adevărat, ci numai surogate promovate de stânga PSD-istă sau de birocraţia de stat poreclită "tehnocraţie", care au pervertit termenul de capitalism. Capitalismul antreprenorial este modelul care se potriveşte României şi care o poate dezvolta, prin generare de locuri de muncă şi investiţii, prin păstrarea profiturilor în economia naţională", a subliniat Cătălin Predoiu.

Potrivit liderului liberal, antreprenorii români trebuie să fie coloana vertebrală şi baza unei noi economii capitaliste antreprenoriale, pentru că numai o astfel de economie ne va feri de crize, de presiuni externe şi de speculaţii.

"Dar, pentru a dezvolta antreprenorii români, trebuie să avem grijă de ei: să nu-i mai ponegrim, antreprenorii români nu sunt infractori în masă! Să abrogăm multe legi care sunt inutile sau pur şi simplu proaste! Să impunem fiscului să îi trateze ca şi pe investitorii străini: să nu mai fie discriminare între antreprenorul român şi investitorul străin! Să nu mai fie 100 de controale la firmele româneşti şi zero controale la firmele străine! Să nu mai câştige licitaţii doar firmele străine, care încasează profitul şi fac munca tot cu firme româneşti pe care în final uneori nici nu le mai plătesc!

Şi vreau să precizez un lucru: când spun antreprenor român mă gândesc la cel care ţine profiturile aici în România, indiferent ce limbă vorbeşte. Cel care le investeşte aici în România, nu le repatriază prin politici sofisticate de "transfer pricing" ticluite de contabili şi avocaţi fiscalişti iscusiţi.

Deci, noi ne deosebim radical de PSD, care vrea capitalism bugetar de stat, noi vrem capitalism antreprenorial privat! PSD vrea statul actor în economie, ca să sifoneze bugetul de stat, noi vrem statul facilitator în economie, ca să generăm venituri la bugetul de stat, din taxe şi impozite generate de antreprenori, care să rămână cu profit pentru dezvoltare din afacerile lor", a mai precizat Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne