Dosarul Bombonica. Dragnea nu voia ca soţia lui să fie funcţionar şi să depună declaraţie de avere

Ies detalii din dosarul Bombonica. Se pare că şeful PSD Liviu Dragnea nu voia nici în ruptul capului să îşi lase fosta soţie să devină funcţionar public pentru ca aceasta ar fi trebuit atunci să depună declaraţia de avere.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea nu îşi dorea ca fosta lui soţie, Bombonica Prodana, care era şefă în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASP) Teleorman, să fie funcţionar public şi să fie obligată astfel să depună declaraţie de avere, se arată în actele dosarului prin care cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, relatează Agerpres.

Din documentele de la dosar reiese că fosta şefă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, Floarea Alesu, le-a povestit procurorilor că, în urma modificării legislaţiei în anul 2009, respectiv în cursul lunii iulie, i s-a cerut de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) ca funcţiile contractuale din cadrul DGASPC Teleorman să fie transformate în funcţii publice.

Floarea Alesu l-a informat pe Liviu Dragnea, la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean, că ANFP nu a aprobat ca Biroul de proiecte programe şi strategii al DGASPC Teleorman, al cărui şef era Bombonica Dragnea, la acel moment soţia lui, să rămână încadrat cu personal contractual.

Pus în faţa acestei situaţii, Liviu Dragnea i-a cerut să găsească o modalitate de a înfiinţa în cadrul DGASPC Teleorman un serviciu cu personal contractual în care să fie încadrate soţia acestuia, dar şi două persoane care figurau pe organigrama Direcţiei, dar care, de fapt, lucrau la sediul PSD Teleorman. În urma solicitării preşedintelui CJ Teleorman, a fost înfiinţat Serviciul Secretariat.

"Înfiinţarea serviciului s-a realizat ca urmare a solicitării preşedintelui Consiliului Judeţean Teleorman Dragnea Nicolae, ca doamna Dragnea Bombonica, soţia acestuia să nu fie funcţionar public, ci personal contractual. I-am arătat acestuia ca variantă de serviciu cu personal contractual doar Serviciul Administrativ care avea în componenţă pază, PSI, şoferi şi femei de serviciu şi acesta m-a trimis la consilierul său personal cu care să analizez organigrama şi să găsesc o altă variantă motivându-mi că doar nu o să o pun pe soţia sa şefă peste femeile de serviciu", a declarat Floarea Alesu.

Fosta şefă a Serviciului Resurse Umane a arătat că Bombonica Dragnea a refuzat să fie numită funcţionar public pentru a nu da declaraţii de avere.

"Am aflat acest aspect de la directorul Alesu Floarea cu ocazia întocmirii organigramei, când aceasta mi-a spus că 'şefu', referindu-se la Dragnea Liviu, nu vrea ca soţia sa să fie funcţionar public şi ca aceasta să dea declaraţie de avere", a afirmat persoana în cauză.

În ceea ce le priveşte pe cele două persoane care figurau în organigrama DGASPC, dar în realitate lucrau în sediul PSD, respectiv Adriana Botorogreanu şi Anisa Niculina Stoica, Floarea Alesu a arătat că Liviu Dragnea avea cunoştinţă despre această situaţie şi chiar i-a cerut să o menţină până la găsirea unei soluţii.

"Dragnea Liviu Nicolae mi-a confirmat că avea cunoştinţă despre această situaţie şi mi-a cerut să le menţin în funcţiile deţinute la DGASPC pe cele două şi respectiv să tolerez în continuare acea situaţie în sensul ca să le las pe cele două să lucreze tot la sediul DGASPC Teleorman până când va găsi o soluţie de angajare definitivă la sediul PSD Teleorman. (...)

Dat fiind acest fapt şi că cele două angajate continuau să figureze şi să funcţioneze pe organigrama DGASPC şi să lucreze la sediul PSD Teleorman, preşedintele CJ Teleorman, Dragnea Liviu, mi-a cerut să găsesc o modalitate prin care să pot înfiinţa în cadrul organigramei DGASPC Teleorman un serviciu cu personal contractual în care să fie încadrată şi soţia acestuia şi cele două angajate", a declarat fosta şefă a DGASPC Teleorman, conform documentelor de la dosar.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea - care mai are la activ o condamnare definitivă cu suspendare - a fost trimis recent în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în dosarul Bombonica. Faptele imputate de procurori ar fi fost comise de Liviu Dragnea pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv şef al organizaţiei judeţene a PSD.

Pentru mai multe detalii despre dosarul Bombonica intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne