De la primărie, la puşcărie? Edil abia ales condamnat la şase ani cu executare

Mircia Muntean a fost condamnat la închisoare cu executare la doar câteva zile după ce concetăţenii săi l-au reales primar.
(photos.com)

UPDATE. Primarul ales al municipiului Deva, Mircia Muntean, a anunţat sâmbătă că va ataca, cu apel, sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare.

* * *

Proaspăt ales primar al municipiului Deva, Mircia Muntean a primit o condamnare de şase ani de închisoare cu executare, relatează digi24.ro. Edilul a fost condamnat la 2 ani pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pedeapsa a fost contopită cu cea de 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Muntean (PSRO) a condus Primăria Deva timp de 16 ani (1996-2012) de-a lungul cărora a trecut prin PNL, UNPR, PDL şi PSD. La ultimele alegeri, Mircia Muntean a ales să candideze sub sigla partidului lui Mircea Geoană.

Primarul a fost condamnat definitiv în septembrie 2013 la patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Mai mult, primarul, cunoscut sub titulatura 4x4 a devenit celebru în întreaga ţară după ce, în octombrie 2014, a fost implicat într-un accident rutier după care a încercat să fugă şi să se ascundă în tufişuri. Poliţiştii au descoperit că avea o alcoolemie de peste 1g la litru alcool pur în sânge. Fostul deputat a reuşit atunci să lovească trei autovehicule.

În pofida problemelor sale penale, Muntean a obţinut 35,64% din voturile concetăţenilor săi, cu circa zece procente mai mult decât candidatul PNL, Petru Mărginean.