Dragnea încearcă să calmeze apele: Nicio măsură nu va fi aplicată abrupt. Firmele corecte nu vor fi afectate

Mediul de afaceri a "explodat" când a aflat de noile măsuri fiscale pregătite de PSD, astfel că liderul social-democraţilor Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose încearcă acum să liniştească apele.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul Tudose nu va aplica în mod "abrupt" nicio măsură fiscală, ci numai după ce vor fi făcute analize şi simulări în detaliu, a dat asigurări, miercuri, la Palatul Parlamentului, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Şi premierul Tudose şi eu am spus chiar în ziua votului de învestitură - există preocupări din punct de vedere al majorităţii parlamentare, al Guvernului ca toate companiile care lucrează în România să plătească impozitele cinstit şi la nivelul prognozat. Asta nu înseamnă că cele două - trei posibile măsuri nu pot fi discutate, dar nu va fi niciun fel de măsură aplicată abrupt, decât după ce se vor face analize şi simulări în detaliu. Dacă printr-o măsură care ar avea în vedere scoaterea la lumină a unor posibile transferuri de profit firmele care acţionează corect ar fi afectate, acea măsură nu se va adopta", a declarat Dragnea, întrebat când se va aplica impozitul pe cifra de afaceri, potrivit Agerpres.

Liderul PSD susţine că a avut o discuţie "foarte aplicată" cu Mihai Tudose, iar premierul nu priveşte "cu scepticism" noile măsuri economice, "ci cu foarte mare grijă, dacă ele îşi ating scopul".

"Dacă îşi ating scopul, dar creează defecţiuni în altă parte a economiei, acele măsuri nu vor fi aplicate. Am discutat şi cu domnul Tăriceanu, în detaliu, punctele de vedere sunt aceleaşi. Comunicarea noastră publică nu a fost foarte bună joi, a fost o zi foarte agitată, dar lucrurile s-au lămurit. Alianţa nu scârţâie. Şi cu taxa de solidaritate va fi făcută o analiză, o simulare, dacă efectul gândit pozitiv în urma aplicării acestei măsuri nu se justifică, nu va fi aplicată", a subliniat Dragnea.

Întrebat dacă neaplicarea acestor măsuri înseamnă că programul de guvernare nu va fi respectat, liderul PSD a replicat că se va face o analiză serioasă: "Eu sper să găsim modalitatea prin care toată lumea cinstită să aibă de câştigat, inclusiv bugetul de stat. Dacă nu vom găsi această modalitate, nu vom aplica măsuri care să facă rău".

Poziţia lui Tudose

"Sunt optimist în ceea ce priveşte programul de guvernare. E singura şansă a României să iasă din zona în care e, să ne dezvoltăm", a precizat Mihai Tudose.

Referitor la noile taxe anunţate, premierul a explicat că, în cazul în care la simulare ele vor da erori, nu vor fi introduse, iar dacă vor da rezultate bune, vor fi introduse.

"Dacă simulările au ca rezultat faptul că nu se pot aplica, că fac mai mult rău decât bine, nu vor fi aplicate", a punctat Mihai Tusoe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne