Băsescu: Incompetenţă crasă! Din câte ştiu, doar două ţări din Africa mai au impozit pe cifra de afaceri

Dacă nu i se iau repede "mânuţele de pe butoane", "marele strateg al patriei" Liviu Dragnea, liderul PSD, va prăbuşi această ţară, a tras un semnal de alarmă fostul preşedinte Traian Băsescu.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Introducerea unui impozit pe cifra de afaceri echivalează cu "o întoarcere în paleoliticul fiscal", mai sunt doar vreo două ţări din Africa care mai recurg la o astfel de metodă, a atras atenţia marţi, la Parlament, senatorul PMP Traian Băsescu.

"Cred că nu există un Guvern care să poată defini prostia mai bine decât acest guvern. Să vorbeşti astăzi de introducerea unui impozit pe cifra de afaceri este o întoarcere în paleoliticul fiscal. În afară de faptul că în Uniunea Europeană este interzisă introducerea impozitelor pe cifra de afaceri, doar când vorbim de societăţi unifamiliale - acel 1% care se încasează, dar nu poţi să introduci în economie ca regulă generală impozitul pe cifra de afaceri", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

Fostul preşedinte l-a invitat pe noul premier PSD, Mihai Tudose, să explice cum va introduce impozitul pe profit diferenţiat în interiorul aceluiaşi sector de activitate.

"Care e rentabilitatea, ce impozit pui la transportul feroviar, ce impozit pui la transportul rutier, ce impozit pui la transportul pe apă? Ca să nu mai vorbim ce impozit pui la transportul aerian. În interiorul aceluiaşi sector ai profitabilităţi total diferite. Ceea ce a scos pe gură Guvernul Tudose împreună cu marele strateg al patriei Dragnea, care dacă nu i se iau mânuţele de pe butoane va prăbuşi această ţară. Cineva trebuie să îi ridice mânuţele de pe butoane repede. Să vii cu asemenea propuneri în 2017 nu arată decât incompetenţă crasă. Din câte ştiu, doar două ţări din Africa mai au impozit pe cifra de afaceri, în rest toate au trecut pe TVA, pe impozitul pe dividende, impozit pe profit, dar nu pe cifra de afaceri. Eu îl rog public (pe premier - n.r.) să îmi spună cât va pune impozit la transport aerian, la transport pe apă, rutier şi feroviar?", a precizat Băsescu.

Liderul PMP a remarcat că declaraţia privind introducerea impozitului pe cifra de afaceri "a bulversat tot mediul de afaceri din România, a stopat orice intenţie de investiţie şi a lăsat fără perspectivă şi predictibilitate sistemul fiscal de care comunitatea de afaceri este dependentă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne