OUG în domeniul fondurilor europene. Dragnea aplaudă mişcarea Rovanei Plumb

Guvernul Tudose a operat schimbări legislative în domeniul fondurilor europene, având ca scop declarat accelerarea absorbţiei şi facilitarea implementării proiectelor pe infrastructura de transport şi pe celelalte programe operaţionale.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi-a exprimat speranţa că prin noua ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvernul Tudose va fi accelerată absorbţia fondurilor europene.

"Mă bucur că Guvernul a înţeles importanţa capitală a fondurilor europene. Sper ca prin simplificările aduse legislaţiei să accelerăm absorbţia banilor europeni şi astfel, prin proiectele care vor fi finanţate din aceste fonduri, românii să aibă un nivel de viaţă mai ridicat", a scris marţi, pe pagina sa de Facebook, Liviu Dragnea.

Potrivit unui comunicat remis de ministrul condus de Rovana Plumb, Guvernul Tudose a modificat, prin OUG, mai multe acte normative, "în scopul de a accelera absorbţia de fonduri europene şi de a facilita implementarea proiectelor pe infrastructura de transport şi pe celelalte programe operaţionale".

"Întrucât până la data de 31 decembrie 2018 România trebuie să transmită Comisiei Europene aplicaţii de plată în valoare de minim 3.4 miliarde euro, am considerat necesară urgentarea măsurilor care să asigure condiţiile recuperării întârzierilor înregistrate în absorbţia fondurilor europene", a declarat Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Noile prevederi ale ordonanţei le puteţi găsi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne