Dragnea, în Israel. Pe agendă, atragerea de capital în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii
alte articole
Liderul PSD Liviu Dragnea anunţă, pe pagina sa de Facebook, că a avut o întrevedere cu premierul Israelului Benjamin Netanyahu, prilej cu care a discutat despre oportunitatea atragerii capitalului israelian în (controversatul n.r.) Fond de Investiţii şi Dezvoltare precum şi în alte domenii.
"Astăzi am avut plăcerea de a discuta cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Statului Israel şi ministru al Afacerilor Externe, despre oportunităţile de a consolida cooperarea noastră prin atragerea #capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, dar şi în alte sectoare ale #economiei româneşti.
Printre principalele teme discutate s-a regăsit şi cooperarea în domeniul cercetării tehnologice şi industriale, cu precădere laserul de la Măgurele. De altfel, #România şi #Israel au o colaborare excelentă în sectorul de apărare şi cel educaţional, cooperare care fundamentează dezvoltarea parteneriatului bilateral în domeniul apărării şi cercetării militare, precum şi al securităţii cibernetice", transmite liderul PSD.
Reamintim că, potrivit PSD, FSDI - una dintre marile priorităţi ale noului Guvern - este baza de la care va porni reindustrializarea României (rămasă aproape fără industrie după ce 27 de ani aproape tot ce funcţiona în ţară a fost căpuşat şi jefuit).
"FSDI va cuprinde acţiunile deţinute de stat în circa 200 de companii. Valoarea totală a activelor companiilor ce vor fi incluse în FDSI este de aproximativ 45 de miliarde lei. Prin preluarea acţiunilor de către FSDI, statul renunţă la dividendele aferente, în sensul că ele nu vor mai fi încasate anual la bugetul de stat, ci vor alimenta FSDI.
Echivalentul sumelor ce nu vor mai fi încasate la buget va fi de 2,5 miliarde lei anual, o sumă echivalentă cu 0,25% din PIB, însă după cum se va vedea mai jos aceasta va fi compensată de efectele generate în economie de FDSI, care vor aduce mai multe venituri la bugetul de stat”, declara Mihai Tudose pe vremea când era ministru al Economiei.
Potrivit Opoziţiei însă, FSD este parte a unui jaf perfect şi va fi creat pentru ca liderii PSD să poată căpuşa şi ultimele companii de stat care sunt profitabile, după ce le vor fi umplut cu clientela de partid.
"Trebuie să ne întoarcem în februarie. În februarie, PSD-ul ne-a dat fără să vrea planul, ne-a dat exact planul pentru următorii 4 ani: Jaful perfect. Deci oamenii au început cu OUG 6, OUG 9, OUG 13. Ordonanţa 6, banii se duc la un ministru, banii pe fonduri europene, PNDL-ul, la un ministru şi nu e nevoie de Guvern pentru aprobare doar semnătura ministrului. Ne ducem la Ordonanţa 9, unde sunt abrogate şi prorogate teme din Legea finanţelor publice, Legea responsabilităţii finanţelor publice şi Codul fiscal şi apoi am ajuns la Ordonanţa 13 unde erau cele două lucruri făcute în 6 şi 9, nu răspundem penal pentru ele.
Aici adăugăm popularea instituţiilor independente din România care ar fi trebuit să fie garantul care atunci când există un derapaj politic intervin, şi vorbim de Curtea de Conturi, Comisia Naţională de Prognoză, INS, ASF, Banca Naţională a României, toate acestea sunt instituţii care atunci când opoziţia nu are decât 20% în Parlament, ar trebui să intervină şi să lovească aceste derapaje politice. Toate au fost populate cu foşti membri de la PSD. Ca mai târziu Curtea de Conturi să nu vină să-i controleze...", explicat recent, pentru Epoch Times, senatorul PNL Florin Cîţu.
Potrivit lui Cîţu, după ce s-a pus totul la punct pentru a avea jaful perfect, a venit şi rândul Fondului Suveran. De asemenea, senatorul atrage atenţia că acest fond despre care Dragnea susţine că va aduce bunăstare îşi va face debutul în "viaţă" mâncând bani, bunăstarea promisă în schimbul banilor investiţi fiind doar o promisiune.