Dosarul Voicu-Păun. Şeful ANAF demis de premierul Cioloş

Urmărit penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite în dosarul Voicu-Păun, şeful ANAF Gelu Diaconu refuză să-şi dea demisia.
Gelu Diaconu
Gelu Diaconu (fic.ro)

UPDATE. Daniel Diaconescu, directorul Direcţiei Fiscale din cadrul ANAF, a fost numit director-interimar al Fiscului, după demiterea lui Gelu Diaconu.

* * *

UPDATE: Premierul Cioloş a semnat, joi, decizia de eliberare din funcţie a şefului ANAF, Gelu Diaconu. Decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

* * *

UPDATE. Premierul Dacian Ciolos a dat asigurări că îl va demite pe şeful ANAF, Gelu Diaconu, însă aşteaptă ca ministrul Finanţelor, Anca Dragu, să îi prezinte propunerile de schimbare.

* * *

În ciuda faptului că, în urmă cu o zi, ministrul de Finanţe, Anca Dragu, i-a cerut demisia din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Gelu Ştefan Diaconu, refuză să plece.

"În ce priveşte solicitarea doamnei ministru Dragu de a îmi prezenta demisia, precizez cã nu îi voi da curs întrucât doresc sã fiu demis din funcţie, astfel încât la finalizarea acestui dosar cineva sã-şi asume consecinţele acestei mãsuri.

Atrag atenţia tuturor factorilor de decizie, informând totodatã cetãţenii, cã ANAF se aflã în mijlocul unei perioade critice a existenţei sale, fiind instituţia cãreia i se datoreazã în proporţie de peste 70% relaxarea fiscalã şi stabilitatea macrobugetarã a statului român", a transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, Gelu Diaconu.

Şeful ANAF îl acuză pe procurorul de caz că, prin acţiune sale, contribuie la destabilizarea unei instituţii vitale pentru statul român.

"Consider cã este inacceptabil ca, fie din rea credinţã, neştiinţã sau exces de zel, ale uneia sau mai multor persoane, o instituţie de importanţa ANAF sã poatã fi destabilizatã, punând în pericol ţinta de deficit structural şi întreaga securitate economicã a României.

Cu toate acestea, tocmai pentru cã nu confund instituţiile cu oamenii, şi nici pe mine cu ANAF, am încredere ca CSM şi DNA vor urmări cu atenţie deosebitã rezolvarea cu celeritate şi în deplină legalitate a dosarului în care am fost implicat într-o manierã ce poate fi asimilatã unui adevărat abuz", acuză Gelu Diaconu.

Pentru a afla care sunt acuzaţiile care îl vizează pe şeful ANAF intraţi aici.