Scandal marca Victor Ponta. Lucian Isar: Îl anunţ pe tânărul calomniator că va trebui să apară în faţa instanţei

Economistul Lucian Isar, fost ministru în Guvernul Ponta şi soţ al şefei PNL Alina Gorghiu, a vizitat miercuri sediul DNA. Vestea a declanşat o reacţie neaşteptată din partea fostului premier Victor Ponta care l-a acuzat pe Isar de tentativă de corupţie pe vremea când era ministru în Cabinetul său.
Lucian Isar
Lucian Isar (Mihut Savu / Epoch Times)

Victor Ponta susţine că, în timpul mandatului său de premier, a primit o informare despre o tentativă clară de corupţie din partea fostului său ministru delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, şi a dispus înlocuirea imediată a acestuia. În replică, Lucian Isar l-a anunţat pe fostul lider PSD că îl dă în judecată pentru calomnie. În toată povestea este implicat şi numele lui Crin Antonescu.

"Nu cunosc în mod evident motivele chemării de azi la DNA (a lui Lucian Isar - n.r.). Însă pot să spun că în aproape patru ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru — Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)!

Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles — în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni", a scris, pe contul său de Facebook, fostul premier Victor Ponta.

Lucian Isar, pregătit să meargă în instanţă

"Am vorbit în spaţiul public, de mai multe ori, despre cazuri dureroase pentru domnia sa, OMV, Roşia Montană, Rompetrol şi altele. Probabil că se simte exclus din dezbaterea publică, iar prezenţa mea la DNA, în calitate de martor, la o plângere pe care am formulat-o, i-a oferit pretextul de a mai arunca nişte mizerii în spaţiul media. Sau a reacţionat, preventiv, panicat. Nu ştiu şi nici nu mă interesează resorturile minciunilor sale.

Îl anunţ pe tânărul calomniator că va trebui să apară în faţa instanţei, deoarece îl voi acţiona în justiţie. Oricum are deja experienţă cu instanţele. Un drum în plus sau în minus la tribunal nici nu va conta pentru domnia sa", a declarat, pentru Mediafax, fostul ministru delegat Lucian Isar.

Antonescu se distanţează de Ponta

"Îmi amintesc foarte bine că domnul Ponta nu a avut (...) o bună colaborare cu domnia sa, nu l-a agreat. Nu ştiu care sunt motivele. A insistat pentru schimbare. Este adevărat că, la un moment dat, a formulat asemenea acuzaţii, mi-a spus mie că asta consideră domnia sa că s-a întâmplat. Nu mi-a dat niciun indiciu, nu mi-a spus, cu atât mai puţin nu mi-a arătat că este vorba de vreo informare din partea unei instituţii a statului. Pur si simplu, acuzaţii", a explicat, pentru Agerpres, fostul şef PNL Crin Antonescu.

Fostul lider al liberalilor a subliniat că nu a crezut acele acuzaţii şi i-a transmis lui Victor Ponta că fără dovezi temeinice acestea nu pot fi luate în serios.

"Eu nu am dat crezare acestor acuzaţii. I-am şi spus atunci că, în general, astfel de acuzaţii în lipsa unor dovezi temeinice nu pot fi luate în serios, dar, una peste alta, pentru că era clar că nu pot colabora (...) am procedat la înlocuirea domnului Isar din motive politice care ţineau de menţinerea alianţei şi de bunul mers al Guvernului, pentru că trebuia să existe o relaţie normală cel puţin între prim-ministru şi membrii Cabinetului, indiferent că ei proveneau de la PNL.

Asta este ce ştiu eu. Restul, evident, domnul Ponta dacă are sau a avut elemente concrete poate spune. Eu nu am crezut atunci, cum nu cred nici acum şi nu cred până la proba contrarie în legătură cu nimeni", a mai precizat Crin Antonescu.

Şefa PNL îşi apără soţul

"O să vă spun pe scurt că reacţia domnului Ponta este una viscerală. E una necontrolată, de frică, să ştiţi, că a reacţionat. Asta s-a întâmplat după ce a văzut că domnul Isar s-a dus la DNA să-şi susţină o plângere penală. Eu chiar sunt complet dezinteresată de fricile domnului Ponta, justiţia se va ocupa de ele, nu noi. Dar denunţurile nu se fac public, denunţurile se fac la DNA. Mă întreb de ce domnul Ponta nu a făcut acest demers dacă avea nişte informaţii şi o să vă dau eu răspunsul.

Răspunsul este că e o aberaţie pe care domnia sa doar din frică o emană în spaţiul public. Însă ce pot să vă asigur, e că domnul Isar va face o plângere în instanţă împotriva domnului Ponta pentru asemenea gen de declaraţii. Nu e prima pe care o face. Ştiţi că domnul Ponta face tot felul de declaraţii. Despre mine a făcut vreo o mie, despre domnul Blaga vreo mie, nu s-a adeverit niciuna. Dar asta nu-l împiedică să intoxice spaţiul public întotdeauna cu tot felul de enormităţi", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Şefa PNL i-a mulţumit lui Crin Antonescu pentru reacţie "De fapt, ştiţi ce înseamnă motive politice, a spus negru pe alb că domnul Ponta nu-l plăcea, dar o să vedeţi şi poziţia domniei sale."

"Sunt lucruri pe care trebuie să le luaţi cu beneficiu de inventar atunci când vorbeşte domnul Ponta şi eu am învăţat să fac asta cu maximă prudenţă că, vedeţi, minciuna ar picioare scurte. A durat jumate de oră până ne-a lămurit domnul Antonescu ce şi cum. În fine, erau necesare şi aceste precizări pe care le-am făcut", a adăugat Alina Gorghiu.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne