Dosarul "Casa lui Iohannis". Cuplul prezidenţial reclamă presiunea exercitată de mass-media asupra judecătorilor

În noiembrie 2015, familia Iohannis pierdea în instanţă un imobil aflat în centrul Sibiului, însă, la scurt timp după, a depus o contestaţie în anulare împotriva deciziei. Cuplul prezidenţial cere, de asemenea, Înaltei Curţi să aprobe strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Braşov.
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
18.01.2016

Depusă pe 17 decembrie 2015, cererea de strămutare depusă de soţii Iohannis are ca prim termen de soluţionare data de 17 februarie 2016. Nemulţumiţi de acest lucru, cei doi au solicitat Curţii Supreme ca cerea să se judece mai repede, însă judecătorii au refuzat, informează Agerpres.

Potrivit presei locale, preşedintele Klaus Iohannis reclamă în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul.

Astfel, în urma articolelor apărute în presă, Carmen şi Klaus Iohannis susţin că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puţin la nivel de aparenţă, imparţialitatea judecătorilor.

Imobilul în cauză a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi.

În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor