Dorinţa de celebritate l-a băgat în mormânt. "Păpuşa umană" Ken a murit la 20 de ani

Celso Santebanes
Celso Santebanes (Facebook)

Fanii şi-au luat adio de la brazilianul Celso Santebanes, în vârstă de 20 de ani, cel care a întruchipat păpuşa "Ken", acesta fiind îngropat sâmbătă după ce s-a luptat timp de cinci luni cu leucemia, relatează dailymail.co.uk.

Celso Santebanes (pe numele său real Borges Pereira) a cheltuit peste 45.000 de USD pe operaţii chirurgicale, pentru a lua înfăţişarea păpuşii Ken, prietenul celebrei păpuşi Barbie.

Acesta a început să-şi transforme corpul pentru a semăna cu jucăria Ken după ce a câştigat un concurs de modeling, la vârsta de 16 ani şi a devenit, ulterior, celebru după ce a participat la un talk-show în oraşul său natal Sao Paulo, începând să primească până la 15.000 de dolari pentru o apariţie VIP.

Celso, care a avut în copilărie multe păpuşi, a susţinut că familia sa i-a spus mereu că arăta că o păpuşă, ceea ce l-a determinat să-şi dorească să devină o "păpuşă umană".

Brazilianul chiar şi-a lansat o linie proprie de păpuşi Celso din Los Angeles, cu puţin timp înainte de a afla că este bolnav.

Adolescentul a fost supus la patru operaţii la nas, bărbie şi maxilar, şi a făcut implanturi cu silicon la piept. După aceste "transformări" şi-a văzut visul cu ochii: prietenii i-au spus că arată ca o păpuşă.

Celso a descoperit că are cancer când a mers la spital pentru a-şi trata infecţiile cauzate de hidrogelul injectat în picioare acum patru ani.

Pe 26 mai a.c., Celso a fost internat în spital pentru a face chimioterapie. Joi, tânărul a încetat din viaţă, la un spital universitar din Uberlandia după ce a contractat o pneumonie.

"A descoperit că este boalnav când visele începeau să i se împlinească, aşa că visele i s-au frânt", a declarat tatăl lui Celso.

Este de remarcat faptul că Celso şi-a schimbat viziunea asupra vieţii în ultimul timp. Dacă pe vremea când transformarea în păpuşă umană îi reuşise şi savura acest "succes" băiatul declara: "Totul este atât de magic. Viaţa mea s-a schimbat. Simt că întreaga Brazilie mă sprijină!", în luna ianuarie a acestui an, tânărul anunţa că începe un "ciclu nou" în viaţă şi că nu mai este "preocupat de estetică".

"Pentru mine asta nu contează", a declarat el pentru Latin Times. "Ceea ce contează acum este sănătatea mea şi voi lupta pentru ea", a precizat tânărul, devenit mai înţelept.

Din păcate, a luat această decizie mult prea târziu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură