Dolha ia poziţie în scandalul "neolegionarei" Oana Stănciulescu: "Este un om de o corectitudine ireproşabilă"
alte articole
Oana Stănciulescu este un om de o corectitudine ireproşabilă, afirmă vicepreşedintele PNL Mircea Dolha, acuzând că scandalul creat în jurul propunerii de către Partidul Naţional Liberal a jurnalistei pentru un loc în viitorul Consiliu de Administraţie al Televiziunii publice este unul artificial.
Redăm comuniatul liberalului, publicat pe site-ul PNL.
"Se cunoaşte faptul că Parlamentul României trebuie să desemneze zilele acestea un nou Consiliu de Administraţie al TVR, asta după ce, în toamna trecută, a fost demis precedentul Consiliu, cel condus de Stelian Tănase. Cum „nu se putea„ să treacă un astfel de moment fără un nou scandal, iată că „ne-a fost livrat” unul!
Şi anume, scandalul artificial creat în jurul propunerii de către Partidul Naţional Liberal a jurnalistei Oana Stănciulescu, un om de o corectitudine ireproşabilă, pentru un loc în viitorul Consiliu de Administraţie al Televiziunii publice...
Parcă am trăi într-un perpetuu 13-15 iunie 1990, când domnul „tovarăş” Ion Iliescu vedea steaguri legionare peste tot!
Mai întâi, a fost cazul preşedintelui Klaus Iohannis, care l-a decorat pe Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, în cadrul unei ceremonii la Palatul Cotroceni, lung prilej de înfierări cu mânie proletară şi de scrisori deschise ofuscate.
„Vina” preşedintelui fusese că îl decorase, în numele statului român, pe Octav Bjoza, preşedintele unei asociaţii ai cărei puţini membri supravieţuitori adunaseră mii de ani de ocnă, dar care, deşi nu fusese niciodată legionar, nu se delimitase suficient de ferm, după standardele noilor poliţai ai corectitudinii politice, de vinovăţiile unor foşti legionari ce îi fuseseră „colegi” în puşcăriile comuniste.
În acelaşi mod, jurnalista Oana Stănciulescu este pusă pe „lista neagră” pentru că, în câteva emisiuni de televiziune, s-a declarat împotriva neclarităţilor din Legea nr. 217/2015, cunoscută ca Legea antilegionară, şi care pot produce efecte de bumerang, punând la index o sumedenie de creatori de mare însemnătate în cultura română, dar care riscă să provoace extremism şi acolo unde nu este şi nici nu a fost.
Parlamentul României, cel atât de blamat, este unul din puţinele parlamente europene unde mişcările cu iz extremist nu sunt prezente.
Eu sper ca după ce am fost etichetaţi că suntem ţara în care există anti-semitism fără evrei, să nu ajungem şi ţara plină cu legionari, fără legionari în viaţă!", scrie Dolha.
Reamintim că, nemulţumiţi de faptul că Oana Stanciu şi-a manifestat aprecierea pentru personalităţi precum Vintilă Horia sau Radu Gyr, şi s-a exprimat critic la adresa controversatei Legi 217, un grup de oameni de cultură şi cadre universitare a cerut conducerii PNL, în cadrul unei scrisori deschise, să renunţe la nominalizarea jurnalistei în Consiliul de Administraţie al TVR.
În replică, zeci de personalităţi publice - jurnalişti, publicişti, scriitori şi artişti - şi-au exprimat şi ei, tot printr-o scrisoare deschisă adresată celor doi copreşedinţi PNL, nemulţumirea faţă de contestatarii Oanei Stănciulescu, pe care îi acuză că au pus-o la zid într-un mod total nedrept pe jurnalistă, pe motiv că a îndrăznit să omagieze memoria martirilor din închisorile comuniste, eroii poporului român care şi-au dat viaţa opunându-se "regimului criminal" instaurat cu forţa de Moscova. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici