Asociaţia Victimelor Mineriadelor: "Oana Stănciulescu, atacată în stil comunist de un grup de "intelectuali" bolşevici

În apărarea Oanei Stănciulescu - pusă la zid pentru aşa-zisele sale simpatii legionare - vine şi Asociaţia Victimelor Mineriadelor din România, care denunţă atacul "în stil comunist" care a vizat-o pe jurnalistă.
Viorel Ene, preşedinte AVMR.
Viorel Ene, preşedinte AVMR. (Epoch Times România)

Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România este alături de jurnalista Oana Stănciulescu, se arată într-un comunicat de presă postat pe site-ul avmr.ro.

"Denunţăm atacul murdar al neocomuniştilor împotriva liberalei Oana Stănciulescu, victimă a represiunii din iunie 1990. Cerem"Procesul comunismului" şi tragerea la răspundere inclusiv a celor care au participat la genocidul comunist împotriva poporului român", a transmis Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România".

Într-o postare pe contul de Facebook al asociaţiei apare, alături de poza jurnalistei, şi următorul mesaj: "Oana Stănciulescu a fost atacată în stil comunist scârbos de către un grup de "intelectuali" bolşevici. Haideţi să o susţinem inclusiv moral pe Oana Stănciulescu".

Amintim că Oana Stănciulescu a fost catalogată drept "neolegionară" pentru că şi-a manifestat aprecierea pentru personalităţi precum Vintilă Horia sau Radu Gyr, dar şi pentru poziţiile sale critice la adresa controversatei Legi 217 de un grup de oameni de cultură şi cadre universitare care au cerut conducerii PNL, în cadrul unei scrisori deschise, să renunţe la nominalizarea jurnalistei în Consiliul de Administraţie al TVR.

În replică, zeci de personalităţi publice - jurnalişti, publicişti, scriitori şi artişti - şi-au exprimat şi ei, tot printr-o scrisoare deschisă adresată celor doi copreşedinţi PNL, nemulţumirea faţă de contestatarii Oanei Stănciulescu, pe care îi acuză că au pus-o la zid într-un mod total nedrept pe jurnalistă, pe motiv că a îndrăznit să omagieze memoria martirilor din închisorile comuniste, eroii poporului român care şi-au dat viaţa opunându-se "regimului criminal" instaurat cu forţa de Moscova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne