Dodon: Majoritatea parlamentară şi sateliţii săi au respins iniţiativa de anulare a “legii miliardului”

Parlamentul RM a respins iniţiativa lui Dodon de anulare a Legii care presupune punerea pe umerii cetăţenilor a rambursării “miliardului furat” din sistemul bancar în 2014. Şeful statului afirmă că va iniţia un referendum.
Parlamentul R. Moldova (facebook.com/profil Parlamentul RM)
Ştefan Sârbu
10.03.2017

Igor Dodon anunţă că deputaţii din majoritatea parlamentară şi sateliţii săi, fără vreun argument cât de cât plauzibil, au respins vineri iniţiativa legislativă de anulare a “legii miliardului” care îi aparţine. Mai mult, şeful statului afirmă că vrea să ceară opinia poporului la acest subiect până în luna noiembrie 2017 când sunt planificate primele plăţi din bugetul de stat în vederea restituirii fraudei bancare, transformate în datorie publică.

“Nu pot spune că aş fi foarte surprins, dar cred că toţi cetăţenii ţării trebuie să cunoască numele fiecărui deputat care nu a susţinut această iniţiativă. Mai ales numele celor care îşi doresc foarte mult alegeri uninominale.”

Şeful statului reiterează că cetăţenii R. Moldova nu ar trebui să întoarcă un bănuţ din banii furaţi. Banii trebuie restituiţimde hoţi, iar averile acestora confiscate. “În condiţiile actuale, o altă soluţie pe care am propus-o şi anterior este ca cetăţenii să-şi exprime opinia asupra subiectului dat. Exact acest lucru îl vom face, vom cere opinia poporului.”

Parlamentul R. Moldova a respins vineri iniţiativa legislativă a preşedintelui Igor Dodon privind abrogarea legii prin care creditele de urgenţă acordate sistemului bancar după tranzacţiile frauduloase din 2014 au fost transformate în datorie de stat. Anterior şi Guvernul de la Chişinău a respins această iniţiativă. În semn de protest fracţiunea Partidului Socialiştilor din RM a părăsit sala de şedinţe a Parlamentului.

Deputaţii Valeriu Ghileţchi, Iurie Leancă, Vladimir Voronin şi Andrian Candu au ţinut să precizeze în cadrul şedinţei Legislativului că proiectul propus de Igor Dodon ar avea iz populist, nu este bine argumentat şi nici nu oferă alte soluţii de rezolvare a problemei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor